Cappuccino

1
Hallo, ik heb een vraag over het maken van een Cappuccino. Ik heb een Silvia en daarmee zet ik een dubbele espresso (bij een 17 gram dosering ongeveer 34ml aan koffie). Daarop opgestoomde melk. En dat gaat prima, smaakt goed.

Maar ik kwam op Internet een plaatje tegen hoe alle koffiesoorten gemaakt dienen te worden. Daarop zag ik dat de zetwijze voor een cappuccino eigenlijk 60ml koffie, 60ml opgestoomde melk en 60ml ml foam is. Op zich klopt dat ook met de kopjes die ik heb, daar past 180ml in.

Maar ik ben nog beginnend in koffieland. Hoe zet ik 60ml aan koffie? Doseren voor een dubbele espresso en dan door laten lopen? Kan me het niet voorstellen eigenlijk.

Re: Cappuccino

2
Je doet het nu goed. Wat je leest zijn de ouderwetse basisprincipes die al redelijk achterhaald zijn. Gewoon een dubbele espresso pakken en daar de opgeschuimde melk bij doen. Als je latte art wilt gaan doen is dat 50-50 voor schuim en melk ook zinloos omdat je dan een 100% lobbige melk wilt hebben om mooi mee te kunnen schenken. Persoonlijk vind ik dat zijdezachte ook veel fijner drinken dan zo'n hap schuim.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60