Crema noodzakelijk?

1
Ik las zojuist een interessant item op het weblog van Klaus Thomsen (toch zeker niet de minste) op Coffeecollective.dk. In dit item stelde hij de vraag of een goede espresso crema nodig heeft. Het crema zou de smaak namelijk niet ten goede komen... integendeel. Een espresso die ontdaan is van het crema zou zachter en minder bitter smaken... wat vinden jullie van deze opvatting?
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu

Re: Crema noodzakelijk?

2
De smaak van een espresso kan wel beter zijn als je niet van de crema drinkt, de crema zorgt er wel voor dat de espresso niet oxideert. Dus de crema moet er wel op, maar als je drinkt kan je van onder de crema drinken...

Rietje?

Afbeelding
Het leven van een barista gaat niet over rosetta's....

Als kind was ik al dol op koffiekoppen!

Re: Crema noodzakelijk?

3
Ik ging er altijd vanuit dat de aanwezigheid van een goede gelijkmatige gekleurde crema de belangrijkste eigenschap is van een kwaliteitskopje espresso. Mijn Krups Orchestro (goedkope volautomaat) met de allergoedkoopste bonen van de Lidl zet echter ook espresso met een goede dikke crema (zeker 5 mm.) Overigens smaakt de koffie ook goed (zeker gezien de prijs/kwaliteitsverhouding).

Groeten,
Peter