Het verhaal klinkt goed:
Francesco en Felipe Nuñez de Prado behoren tot de 7e generatie olijfolieproducenten. In 1795 kochten hun voorouders de oude olijfoliemolen. En ondanks de nodige vooruitgang, zijn de Spaanse broers wars van trends. Het resultaat is prachtige, 100% biologische olijfolie met een rijk verleden.
Ambacht
De olijfolie van de familie Nuñez de Prado wordt internationaal geprezen en heeft talloze prijzen in de wacht gesleept. En terecht, want hier wordt enkel ambachtelijk gewerkt. Puur handwerk. Zo worden alle olijven nog met de hand geplukt en ouderwets hydraulisch geperst. Irrigeren doen de broers wel. Dit om te voorkomen dat het rijpingsproces stilvalt.
Olijvenrassen
Voor de productie van een liter olie wordt 12 kilo olijven gebruikt. Nuñez de Prado maakt gebruik van 3 verschillende olijvenrassen, Picud, Picual en Hojiblanca. Deze worden apart geoogst, verwerkt en opgeslagen. Vlak voor de botteling bepaalt Fransesco in welke verhoudingen de 3 gemengd moeten worden. Zo garandeert Nuñez de Prado elk jaar een constante smaakbeleving. Een traditionele olie voor echte liefhebbers