Re: Vlakke smaak, molen upgraden??

15
Ik heb een tijdje een K30 Vario gehad en die 65mm presteren een beetje als de 83mm Mazzer schijven (zoals in de Major of de Niche Duo). Wat meer traditioneel en vooral geschikt voor wat meer donkere branding. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld een Atom 75 dan is die wat moderner en wat meer richting medium gemaakt.

Je moet eerst goed weten wat je wilt bereiken en dan de juiste maler kiezen. Wilde je Singledose of Grind on Demand? Traditioneel bimodaal of modern unimodaal. Wellicht is conisch wel helemaal je ding en ga zo maar door.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: Vlakke smaak, molen upgraden??

16
Erik82 schreef: wo 24 apr 2024, 21:20 Ik heb een tijdje een K30 Vario gehad en die 65mm presteren een beetje als de 83mm Mazzer schijven (zoals in de Major of de Niche Duo). Wat meer traditioneel en vooral geschikt voor wat meer donkere branding. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld een Atom 75 dan is die wat moderner en wat meer richting medium gemaakt.

Je moet eerst goed weten wat je wilt bereiken en dan de juiste maler kiezen. Wilde je Singledose of Grind on Demand? Traditioneel bimodaal of modern unimodaal. Wellicht is conisch wel helemaal je ding en ga zo maar door.
Ik wil weten of het smaakprofiel van de k30 schijven redelijk overeenkomen met SSP HU schijven aangezien de geometrie op het eerste gezicht hetzelfde lijkt.

Re: Vlakke smaak, molen upgraden??

17
Dat antwoord had ik je al gegeven. Waarom ben je daarin zo geïnteresseerd? De K30 is een waardeloze maler voor thuisgebruik. Belachelijk veel retentie en daar is niks aan te doen. Puur en alleen geschikt voor in de horeca.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: Vlakke smaak, molen upgraden??

18
Erik82 schreef: do 25 apr 2024, 06:42 Dat antwoord had ik je al gegeven. Waarom ben je daarin zo geïnteresseerd? De K30 is een waardeloze maler voor thuisgebruik. Belachelijk veel retentie en daar is niks aan te doen. Puur en alleen geschikt voor in de horeca.
Ik ben helemaal niet geïnteresseerd in een k30 voor thuis ik ben geïnteresseerd in de ssp hu schijven.

Re: Vlakke smaak, molen upgraden??

19
Koffiedrap schreef: do 25 apr 2024, 07:03 Ik ben helemaal niet geïnteresseerd in een k30 voor thuis ik ben geïnteresseerd in de ssp hu schijven.
Erik heeft reeds uitgelegd over de K30 dat "die 65mm presteren een beetje als de 83mm Mazzer schijven (zoals in de Major of de Niche Duo). Wat meer traditioneel en vooral geschikt voor wat meer donkere branding."

De SSP hu zijn anders. Dat ze er voor het oog van de leek een beetje hetzelfde uitzien zegt dus niks ;-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Vlakke smaak, molen upgraden??

20
fransg schreef: do 25 apr 2024, 07:41
Koffiedrap schreef: do 25 apr 2024, 07:03 Ik ben helemaal niet geïnteresseerd in een k30 voor thuis ik ben geïnteresseerd in de ssp hu schijven.
Erik heeft reeds uitgelegd over de K30 dat "die 65mm presteren een beetje als de 83mm Mazzer schijven (zoals in de Major of de Niche Duo). Wat meer traditioneel en vooral geschikt voor wat meer donkere branding."

De SSP hu zijn anders. Dat ze er voor het oog van de leek een beetje hetzelfde uitzien zegt dus niks ;-)
Ik wil mijn schijven in mijn F64evo gaan vervangen, welke kan ik dan het beste plaatsen die in de buurt komen van wat een k30/mazzer 83?