Re: zelf branden

11
Dat zou je kunnen doen, maar het zal wellicht tegenvallen. Het duurt een paar dagen voordat de koffie "op smaak" is. Probeer maar, elke dag wordt 'ie wat lekkerder!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: zelf branden

13
Ja, dat is subtiel. En het best zit er minstens drie minuten tussen eerste en tweede krak. Rook is normaal en 15 seconden in de tweede krak is vaak uitstekend! Allemaal dingen die je nu gaat leren, leuk!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: zelf branden

16
Deze wel goed doorgelopen.
Ethiopische mokka.
Perfecte crema.Alvast geen vergelijk met fabriekskoffie.Mooi donker en een veel dikkere laag.
veel geuraroma en zacht.geen vleug bitterheid.Smaak is lekker.
Laat hemnu staan.Tot morgen.
Dan weer smaaktest.

Re: zelf branden

17
Crema is in het begin vaak erg bubbelig en overdreven, dat wordt na een paar dagen beter. Maar volgens mij zie je al het voordeel van zelf branden, of niet? :D
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: zelf branden

20
Brasil moet je meestal iets minder ver en wat korter branden dan zo'n Ethiopische boon, maar daar kom je wel achter. En het lijkt er op dat je de volgende keer maar wat meer moet branden hè? ;)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder