Re: Bacchi Espresso Machine

12
Nauti schreef:Ik was ironisch spir en crema bestaat niet uit koffievetten overigens. Crema van een espresso is eigenlijk niks anders dan schuim. Senseo maakt ook schuim. Maar goed, daar ging het mij niet om.
Oeps, de ironie gemist. En inderdaad is crèma schuim...... van koffie oliën (en vaste stoffen). Volgens mij zal een mokkapotje dus ook niet in staat zijn tot een volwaardige "espresso-crèma" omdat deze simpelweg te weinig druk genereert.
R1200C schreef:Eigenlijk is er maar 1 vraag/antwoord belangrijk: hoe smaakt de koffie die uit een Bacchi komt? 8-)
Dat is natuurlijk waar, maar ik vind prijs, levensduur en gebruiksgemak toch ook wel van belang.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Bacchi Espresso Machine

13
Spironski schreef:
R1200C schreef:Eigenlijk is er maar 1 vraag/antwoord belangrijk: hoe smaakt de koffie die uit een Bacchi komt? 8-)
Dat is natuurlijk waar, maar ik vind prijs, levensduur en gebruiksgemak toch ook wel van belang.
Tuurlijk, maar als de koffie niet te zuipen is is de rest niet meer van belang toch? Voor perfecte koffie betaal je graag wat meer voor het apparaat, tenminste ik wel...
Kei veel groeten!

Joost

Re: Bacchi Espresso Machine

16
Van CoffeeGeek: "Crema: is one of the sure signs of a properly brewed shot of espresso (in non crema-enhancing machines) and is created by the dispersion of gases - air and carbon dioxide - in liquid at a high pressure. The liquid contains emulsified oils, and forms a dark golden brown layer resembling foam on top of an espresso shot.".
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Bacchi Espresso Machine

17
Die quote staat nergens in dat artikel wat ik heb gelinkt.
Deze wel:
crema is bubbles of CO2 covered in brewed coffee
the more oil we have the less foam we should end up with
Daarnaast vind ik het knap dat je het artikel hebt gelezen en een andere quote hebt opgesnord in drie minuten.
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit

Re: Bacchi Espresso Machine

18
Daarnaast vind ik het knap dat je het artikel hebt gelezen en een andere quote hebt opgesnord in drie minuten.
Ja, knap hè? ;)
Nee, serieus: ik heb het uit de "Espresso Glossary" op CG en was bezig het te posten, maar mijn vriendin zat me de hele tijd af te leiden en vragen te stellen, en intussen had jij dus al gepost...

Het "grote crèma artikel" gaat inderdaad uitgebreid in op wat het goedje nu is. Maar volgens mij spreekt het niet tegen dat het bestaat uit gedispergeerde oliën (vetten), gassen (lucht, CO2), vaste stoffen ( o.a. die melanoidine) en natuurlijk koffie zelf.

Dusssss: die Bacchi..., mooie crèma hoor! ;)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Bacchi Espresso Machine

19
Vet is vrij desastreus voor crema normaliter, maar laten weer terug naar het topic gaan, maakt mij niks uit wat iemand anders in zijn crema heeft;-)

Dit speeltje is in ieder geval niet te vergelijken met pruttelpotjes. Er is zowaar ca. 8,5bar tijdens de extractie, vandaar ook het mooie crema. Ziet er maar uit dat er een echte espresso mee wordt gemaakt
Is de 6th wave aan het voorbereiden

Re: Bacchi Espresso Machine

20
Ik vermoed ook dat de espresso uit de Bacchi lekker kan smaken. Het ding lijkt ook stevig in elkaar te zitten, is handzaam en ik vind 'em mooi om te zien. Maar ik twijfel nogal over het gebruiksgemak en die prijs doet zeer (zo'n €400?)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder