Je kan er ook groente mee klaar maken hoor, bijvoorbeeld Sous vide brussels sproutsR&B schreef:Een paar keer mee gespeeld, maar gezien we nauwelijks vlees eten komt het er eigenlijk nooit van.
![Lach :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Je kan er ook groente mee klaar maken hoor, bijvoorbeeld Sous vide brussels sproutsR&B schreef:Een paar keer mee gespeeld, maar gezien we nauwelijks vlees eten komt het er eigenlijk nooit van.
Uiteraardmutsje schreef:Zelfde Nomad als op GOT?Nomad schreef:Hier ook sous-vide fanaten. Heb zelfs 2 sous-vides machines, waaronder inderdaad de Anova. Die, as we speak, 5,2 kilo spare-ribs aan het bereiden is...voorbereiding voor de bbq van vrijdag (gaan 48 uren in een badje zwemmen met 61 graden). Thuis aan het verbouwen en vrijdag de bouwvakkers een goede bbq belooft
Kook ook graag sous vide, maar geen groenten en al helemaal geen spruitjes. Niet dat ik niet van spruitjes houd, maar dan wel geroerbakt met bijvoorbeeld uitjes en spekjes.Kabouter schreef:Heston Blumenthal raadt aan om ze te pellen (alle blaadjes dus los), en dan kort garen (blancheren / bakken / ..). De typische onprettige spruitjes danwel koolsmaak komt bij overgaring en als je ze als geheel gaart dan is het buitenste te ver als het binnenste klaar is. Ben benieuwd met de sous vide!
Dat klopt, echter ik heb slechte ervaringen met het sealen van deze kookzakken. Het beste resultaat krijg je als je deze sealt met een professionele machine met instelbare sealtijd maar die hebben een heel ander prijskaartje. Trouwens de kookzakken uit de link hebben geen microstructuur en zijn daarom alleen geschikt voor de nog veel duurdere kamervacumeerapparaten.lmg475 schreef:Ik zie het verband niet tussen de hoge temperaturen en vacumeerapparaten.Mad Wally schreef:Het probleem met sous vide garen van groenten is dat je daar hoge temperaturen voor nodig hebt, meestel 80+ graden en de gebruikelijke vacumeerapparaten en zakken voor thuis zijn niet zo geschikt voor deze hogere temperaturen.![]()
De meeste zakken zijn geschikt tot 85 graden. Maar voor hogere temperaturen zijn er de zogenaamde vacuum kookzakken. Deze kunnen temperaturen aan tot 115 graden.
Bv deze http://www.libreverpakking.nl/epages/61 ... er%20ds%22
De Allpax P 250 stond (staat) hoog op mijn verlanglijstje. De enige machine onder de 200 euro waarbij de lastijd in 10 stappen in te stellen is. De eerstvolgende zit al snel boven 300 euro.R&B schreef:Ik heb een vacumeer van Allpax, vacumeert én sealt super. Mooie brede sealnaad.