Sous vide koken wie o wie

1
Om met een nieuw topic te beginnen, ik kloot wat een met mijn espresso machine en ook zo in den keuken. Sinds kort in bezit van een Anova sous vide stick. Ding klem je overal aan vast (bij voorkeur een waterbak) en dan stel je tijd/temp in en als het dat bereikt heeft doe je je vlees over groente erin. (vacüum verpakt). Laatst kippenbouten gedaan en deze 4 uur laten garen op 60 graden. Hierna loei hete pan in gedaan met roomboter om even krokante korstjes er aan te krijgen. En hierna gelijk uitgeserveerd. Zijn er meer mensen op dit forum die gebruik maken van sous vide?
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Sous vide koken wie o wie

2
Zeker twee mensen hier op het forum! Ik niet, maar ik heb er wel over gelezen hier.
Mad Wally schreef:De REX C100 blijkt echter een afwijking van bijna 5 graden te hebben dus kies ik maar weer voor de Mypin TA4 met een PT100. Deze doet het op de sous vide al een jaar prima.
R1200C schreef:De techniek achter sous-vide ken (en beheers) ik en ik ben gewoon gaan kijken naar wat ik kon met de spullen die ik had. Mijn opstelling doet niets anders dan de dure horeca apparaten en is daarbij ook nog eens via smartphone te bedienen en in de gaten te houden. Iets wat ik tot nu toe bij geen enkele horeca setup heb gevonden. En dat met alleen maar spullen die ik had liggen dus de kosten waren minimaal. Eerlijk is eerlijk, de Heatermeter had ik al anders had ik beter wat uit het schap bij de Hanos kunnen trekken... :lol:
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Sous vide koken wie o wie

4
ik zelf heb de anova begin dit jaar aangeschaft, een staaf die je in een pan kan steken en via een app of het apparaat zelf kan bedienen. Moet zeggen zelfs kipfile van de lidl kan je er super mals mee maken :twisted:
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: RE: Re: Sous vide koken wie o wie

5
mutsje schreef:ik zelf heb de anova begin dit jaar aangeschaft, een staaf die je in een pan kan steken en via een app of het apparaat zelf kan bedienen. Moet zeggen zelfs kipfile van de lidl kan je er super mals mee maken :twisted:
Reageer je nu op je eigen topic vraag? Gespleten persoonlijkheid...
Afbeelding


Kip van de Lidl is best mals, als je het goed bakt...toch?
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: RE: Re: Sous vide koken wie o wie

6
bobbee schreef:
mutsje schreef:ik zelf heb de anova begin dit jaar aangeschaft, een staaf die je in een pan kan steken en via een app of het apparaat zelf kan bedienen. Moet zeggen zelfs kipfile van de lidl kan je er super mals mee maken :twisted:
Reageer je nu op je eigen topic vraag? Gespleten persoonlijkheid...
Afbeelding


Kip van de Lidl is best mals, als je het goed bakt...toch?
Me myself and I inderdaad hehehe. Ik reageer alleen op hierboven dat het met een app te bedienen was.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Sous vide koken wie o wie

7
Hier ook sous-vide fanaten. Heb zelfs 2 sous-vides machines, waaronder inderdaad de Anova. Die, as we speak, 5,2 kilo spare-ribs aan het bereiden is...voorbereiding voor de bbq van vrijdag (gaan 48 uren in een badje zwemmen met 61 graden). Thuis aan het verbouwen en vrijdag de bouwvakkers een goede bbq belooft :)
-Conscience keeps more people awake than coffee-
Hario V60 - Bianca V2 - Niche Zero - Eureka Mignon Specialita - Fellow Ode

Re: Sous vide koken wie o wie

8
Nomad schreef:Hier ook sous-vide fanaten. Heb zelfs 2 sous-vides machines, waaronder inderdaad de Anova. Die, as we speak, 5,2 kilo spare-ribs aan het bereiden is...voorbereiding voor de bbq van vrijdag (gaan 48 uren in een badje zwemmen met 61 graden). Thuis aan het verbouwen en vrijdag de bouwvakkers een goede bbq belooft :)
Zelfde Nomad als op GOT? :)
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Sous vide koken wie o wie

10
Hier nog een Anova gebruiker. Nog niet veel mee gedaan vanwege het gerommel met zakjes (heb geen vacuummachine), maar wel erg lekkere spareribs mee gemaakt.
VBM Domobar Super, Mazzer Pharos, Mahlkonig Guatemala, een boel filterspullen, en een Quest M3 die al lang ligt te wachten :)