Re: Het grote broodbaktopic

1532
Ik ben sindskort ook weer aan het bakken. Helaas geen Rogge voor mij omdat ik daar allergische voor ben. Ik koop m'n meel in 5 kg zakken van de nieuwe band (biologisch meel). Na 2 x de desem lekker op gang. Wij waren verslaafd aan het bio desem noten rozijnen brood. Dus die probeer ik te evenaren. Ik bak wel met een broodbakmachine, al enkele jaren geleden aangeschaft. Ik gebruik eerst een kneedmenu, laat het dan een tijd reizen, en dan afbakken. Ik doe eerlijk gezegd alles op gevoel en dat gaat bijna nooit fout. Ik ben nu getallen aan het bijhouden,kijken of ik nou elke keer hetzelfde gebruik. Zal van t weekend eens een fotootje maken. Overigens zijn m'n broden wel wat compacter dan wat ik hier voorbij zie komen. Heeft ongetwijfeld met m'n broodbakmachine te maken. Ik woon overigens in Utrecht en kan altijd een keer broodmeel voor iemand mee bestellen.
| Profitec Pro 800| niche zero|v60 | aeropress |1zpresso x-pro s | Genecafe

Re: Het grote broodbaktopic

1534
mloes schreef:Ik ben sindskort ook weer aan het bakken. Helaas geen Rogge voor mij omdat ik daar allergische voor ben. Ik koop m'n meel in 5 kg zakken van de nieuwe band (biologisch meel). Na 2 x de desem lekker op gang. Wij waren verslaafd aan het bio desem noten rozijnen brood. Dus die probeer ik te evenaren. Ik bak wel met een broodbakmachine, al enkele jaren geleden aangeschaft. Ik gebruik eerst een kneedmenu, laat het dan een tijd reizen, en dan afbakken. Ik doe eerlijk gezegd alles op gevoel en dat gaat bijna nooit fout. Ik ben nu getallen aan het bijhouden,kijken of ik nou elke keer hetzelfde gebruik. Zal van t weekend eens een fotootje maken. Overigens zijn m'n broden wel wat compacter dan wat ik hier voorbij zie komen. Heeft ongetwijfeld met m'n broodbakmachine te maken. Ik woon overigens in Utrecht en kan altijd een keer broodmeel voor iemand mee bestellen.
Het natte vingerprinsieppe. :mrgreen:
Staat garant voor succes.

Re: Het grote broodbaktopic

1535
cremalover schreef:Het natte vingerprinsieppe. :mrgreen:
Staat garant voor succes.
Behalve als je broodbakcursus wil geven of zuurdesem-masterclass of wanneer je een reeks boeken wil verkopen met titels als "Broodbakken hoe moet het" en "Broodbakken, kijk zo doe ik het" of "Broodbakken, nu kunt u het ook". Want dan duren die cursussen enorm kort en de boekjes zijn met het voorwoord al klaar.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic

1536
fransg schreef:
cremalover schreef:Het natte vingerprinsieppe. :mrgreen:
Staat garant voor succes.
Behalve als je broodbakcursus wil geven of zuurdesem-masterclass of wanneer je een reeks boeken wil verkopen met titels als "Broodbakken hoe moet het" en "Broodbakken, kijk zo doe ik het" of "Broodbakken, nu kunt u het ook". Want dan duren die cursussen enorm kort en de boekjes zijn met het voorwoord al klaar.
Maar ik ga er vanuit dat dat allemaal niet het geval is.
Voor wie op zoek is naar reproduceerbaarheid in koffie of brood is een analytische benadering zeker aan te raden maar het haalt de verrassing en spanning een beetje uit het gebeuren.