Re: Wat drink je nu?
1881LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Geprobeerd en misschien wel een goede techniek voor dit soort "lastpakken" van bonen. Koffie was goed drinkbaar. Toch vraag ik me af of de bonen wel goed gebrand zijn als men zulke groffe standen en lage temperaturen moet hanteren om iets te produceren wat drinkbaar is. Ik miste de body en complexiteit die ik anders krijg (98 graden en rond 25 clicks).Fisherman schreef:Kijk dat zijn handige tips! Ik ga dit recept eens proberen hoewel ik wel mijn reserveringen heb over de temperatuur en de (30 clicks!) groffe maling. Toch, je weet maar nooit!robertp schreef:Ik ben nu ook aan het spelen met de Peru van Keen. Had al best veel succes met verschillende recepten voor de Aeropress maar op de v60 wilde het ook nog niet echt lukken. Vandaag wel een heel smakelijke kop koffie als dankzij de nieuwste methode die April Coffee gebruikt voor het maken van koffie met V60.
Bedankt!
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
bobbee schreef: vr 10 apr 2020, 23:06 Ik heb het over filterkoffie, niet espresso. Ik herken de lychee, en de chocola die op de zak stond in de filterkoffie die ik heb gezet met die bonen. De andere smaken niet. Het zijn de kleine smaaknuances die je kunt (leren) herkennen. Koffie smaakt uiteraard altijd naar koffie net als wijn naar wijn en water naar water etc. Er is nog nooit iemand geweest die gezegd heeft van niet.
Klopt, goedkope manier om je smaken te "trainen" is jellybeans kopen en de smaak die bij een snoepje hoort te proeven.Kaan schreef:bobbee schreef: vr 10 apr 2020, 23:06 Ik heb het over filterkoffie, niet espresso. Ik herken de lychee, en de chocola die op de zak stond in de filterkoffie die ik heb gezet met die bonen. De andere smaken niet. Het zijn de kleine smaaknuances die je kunt (leren) herkennen. Koffie smaakt uiteraard altijd naar koffie net als wijn naar wijn en water naar water etc. Er is nog nooit iemand geweest die gezegd heeft van niet.
Ongeacht hoe je het voorbereid vind ik het gewoon lastig die smaken eruit te halen.. Dat had ik tien jaar geleden ook als ik cups bij Nespresso kocht en de beste meneer in de winkel mooi vertelde over allerlei smaken en variaties.
Ik herken wel bv de fruitige smaken als ik een boontje uit Ethiopie heb. Maar om te zeggen welk fruit precies? lastig.. Kwestie van oefenen en veel noteren denk ik zoals hier eerder benoemd.
Dit onderzetterje heb ik eerder gezien...