Re: Mag dicht - thx
Geplaatst: wo 30 okt 2019, 09:18
Capulus schreef:Of een blaasbalgje:)bobbee schreef:Koop dan een Niche als je wilt wisselen met bonen. Echt zo prettig in gebruik! Ik heb hem nu naast mijn pavoni. Heerlijk setje.
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Capulus schreef:Of een blaasbalgje:)bobbee schreef:Koop dan een Niche als je wilt wisselen met bonen. Echt zo prettig in gebruik! Ik heb hem nu naast mijn pavoni. Heerlijk setje.
Een kilo!!!!!????fuel schreef: di 29 okt 2019, 18:48Klopt de Yellow boon heb ik al verschillende keren in de molen gehad en dat ging best goed tot ik dan weer overging op andere bonen.Pti schreef: di 29 okt 2019, 15:53 Fuel heeft al eens wat boontjes van mij geprobeerd en is zelfs langs geweest voor wat verschillende filterbakjes.
Als ik het me goed herinner is hij juist aan het stoeien om specifiek van lichtere brandingen een knappe espresso te krijgen. Maar ik kan me vergissen.
Als ik dan weer terug ging naar de Yellow Bourbon moest ik weer een kilo wegmalen om het weer op de juiste smaak te krijgen.
Fouten > te veel variabele. Nu ook een lijstje waarin ik per boon alles ga vastleggen.
Tevens heb ik vandaag nog van een wijze man wat tips gekregen in Jip en Janneke taal:
Denk altijd in:
Tijd———>>>>>
Zuur - zoet - bitter;
- grove maling——-> fijne
- koude temperatuur ——> heet
- dosering laag———> hoog
- lichte roast ———> donker
- lage druk ———-> hoge
- korte extractie ———-> lange
Bovenste niet te drinken met een wat lichtere boon (maar ziet er wel mooi uit he )
Onderste twee net gezet met een wat donkere boon en die smaken goed. Onderste het best!
Nou topic kan dicht, zal weer verder gaan in Strega topic.
Misschien nog een molen erbij voor andere bonen?
Daar weet ik niets van.Keyser schreef: wo 30 okt 2019, 11:21 En espresso's maken dat die Bob kon! Zo!
Hij is niet voor niets zo beroemd geworden.