Pagina 3 van 8
Re: Proefpanel: Brute Bonen
Geplaatst: za 25 jul 2020, 19:10
door Brute Bonen
Madencio schreef: za 25 jul 2020, 18:13
Poging 2: op aanraden van bobbee de dosering verlaagd en de ratio veranderd, voorheen deed ik 1:2 en dit keer 1:2.5 gedaan met 19gr in en ongeveer 47gr uit in 27s. Het resultaat is een veel mildere versie van mijn vorige bevindingen. Heerlijk te drinken als espresso, ben hier zeer content mee, de volgende keer ga ik nog wel wat aan mijn maling doen om te zien of ik nog wat kan verbeteren.
Verstuurd vanaf mijn IN2023 met Tapatalk
Crema ziet er ook nog net iets mooier uit qua cognackleur en fijnheid van belletjes. Mooi dat het scherpe randje eraf is! Dank voor het delen van de ratio's, nemen we mee!
Re: Proefpanel: Brute Bonen
Geplaatst: za 25 jul 2020, 19:59
door cremalover
Shot brute bonen met Pompei.
Bruut lekker.
Re: Proefpanel: Brute Bonen
Geplaatst: zo 26 jul 2020, 10:00
door bobbee
Toch wel goede machine he, zo'n Pompeï!
Re: Proefpanel: Brute Bonen
Geplaatst: zo 26 jul 2020, 10:06
door cremalover
bobbee schreef: zo 26 jul 2020, 10:00
Toch wel goede machine he, zo'n Pompeï!
Vooral het gemak.
Re: Proefpanel: Brute Bonen
Geplaatst: zo 26 jul 2020, 11:17
door we tigers
Ziet er goed uit!
Re: Proefpanel: Brute Bonen
Geplaatst: zo 26 jul 2020, 16:35
door Madencio
Poging 3: mijn meest succesvolle poging. Heb de maling veranderd, iets fijner dit keer. 19gr in en 47gr uit in 30s. Precies waar ik hem hebben wil, deed me denken aan de Italiaanse espresso's, zo zie je maar dat je een boon na een aantal keren pas echt kan beoordelen. Ga zeker wat meer bestellen!
Verstuurd vanaf mijn IN2023 met Tapatalk
Re: Proefpanel: Brute Bonen
Geplaatst: wo 29 jul 2020, 21:19
door Barista74
Vandaag de Brute Bonen bonen geproefd. Als het pak open gaat ruik je de chocolade, maar wel enigzins vlak. Er is weinig zuur in te bekennen. Bij zetten van de espresso met de Brutus krijg je inderdaad veel crema, de smaak is enigszins verbrand. Vrouwlief zette hem al gauw aan de kant. Ik vond het hem zelf ook een wrange nasmaak hebben. Komt over als een Italiaanse espresso. Ik ben benieuwd wat je krijgt als je de volautomaat versie besteld.
In de La Pavoni komt hij beter tot zijn recht. Waarbij een andere medium gebrande koffie snel verbrand, houdt deze stand. De smaak is goed, maar niet bijzonder.
De presentatie van de koffie in de verzenddoos en de bijgaande mails zien er netjes uit. Foldertje erbij en mails over hoe je de molen moet afstellen. Ik weet niet of we daar hier de doelgroep voor zijn, maar voor first offenders een goede bijsluiter.
Zeker geen blijvertje. Ben ook wel benieuwd of de twee zakjes helemaal op gaan of een andere bestemming krijgen. Heb nu 1 espresso molen staan. Misschien goed om een tweede te gebruiken om deze in de La Pavoni te kunnen gebruiken.
Re: Proefpanel: Brute Bonen
Geplaatst: do 30 jul 2020, 18:24
door fuel
Net nog een paar espresso's gezet met de boon voor familie en beviel goed.
Denk dat dit voor een brede groep mensen een prima boon is die goed in de smaak valt.
Misschien niet de boon voor de echte hobbyisten maar dat is ook maar een kleine groep.
Re: Proefpanel: Brute Bonen
Geplaatst: vr 31 jul 2020, 10:19
door Dirk Jan
De boen zijn binnen. Branddatum 27 juli.
Vandaag 30 juli.
Mooie dunne verpakking waardoor het pakketje door de brievenbus gaat. Mooie folder erbij met uitleg en verwijzingen naar website. Compleet verhaal.
Pakje open maken en er verschijnt een aangename koffiegeur. De bonen zijn inderdaad medium gebrand, ik heb ze donkerder en lichter gehad.
Mijn testopstelling:
Molen Mini Mazzer, La Pavoni Europiccola van circa 1990. Met pressostaat en 'cilinderkop'.
Fijn gemalen op de stand waar ook het vorige merken bonen min of meer op gemalen werden.
13 gram bonen, met als doel 26 gram koffie in 30 á 35 seconden.
Dat werd met de 13 gram gemalen koffie 26 gram koffie uit in 40 seconden. Wat me opviel is dat ik de hendel een keer extra naar boven moest doen voor meer heet water. Tot nu toe zette ik koffie in één hendelbeweging (met andere bonen dus).
Smaak: intens, lange nasmaak. Zwaar, sterk, chocolade? Dit keer geen crema. Vanmorgen en gisteren meer crema dan ik met andere bonen gewend ben.
Zal de volgende keer gaan voor 13 in en 30 á 33 uit in 35 seconden. Daartoe iets grover malen.
De andere dag, 31 juli. 13 gram bonen in en 30 gram koffie uit, zelfde maalgraad. Meer crema, de smaak wordt aangenamer, iets minder sterk, iets milder.
En een poging om dat vast te leggen (geen geluid).
Re: Proefpanel: Brute Bonen
Geplaatst: vr 31 jul 2020, 11:19
door fransg
mooi gefilmd, leuk om je techniek te bekijken.