Weer wat gespeeld. Nu ook even met andere bonen.
Het enige wat ik kan concluderen is dat de pre-infuse tijd varieerd. Als je het 'recept' hetzelfde houd blijft de maalgraad nagenoeg gelijk.
Er zit wel een verschil tussen 14g koffie of 20g koffie. Ookal maal je dan fijner, de uitloop is korter dus in smaak maakt het niet veel uit. Al zou je dat wel verwachten in theorie: 'fijner' malen is 'meer' armo's. Maar dat kan ik er nog niet echt uithalen. Behalve dat de crema veranderd.
Ik time nu toch vanaf het moment dat ik de pomp aanzet en ik krijg nu een betere balans. Wat een verwisseling van koffieboon toch voor invloed kan hebben..
Terug naar “Alles voor beginners”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- - Semi-automaten
- - Hefboom- / lever apparaten
- - Volautomaten
- - Koffiemolens & malers
- - Filter, French press, Mokkapot etc.
- - Branders
- - Machines voor servings, pads en cups
- - Accessoires
- - Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- - Koffie(bonen)
- - Servings, Pads en Cups
- - Melk
- Techniek & know-how
- - Varia
- - Koffie technieken
- - Koffie branden
- Theepraat
- - Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- - Te koop aangeboden
- - Te koop gevraagd
- - (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- - Oproepjes
- Koffiepraat
- - Stel je voor / jouw set-up
- - (Horeca) proefpanel
- - Leuk en interessant
- - De Huiskamer
- - Evenementen
- - Nieuws van onze partners
- - Partners en zustersites
- - - Koffiegek.nl
- - - Horecakoffie.nl
- - - Beleef.nl
- - - Theepraat.nl
- - - Theegek.nl
- - The Traveling...
- - Forumnieuws / Over koffiepraat.nl