Re: Wat drink je nu?

201
Na deze post andere topics door geworsteld hierover.
Ik mag toch hopen dat je ook wel wat plezier hebt gehad bij het lezen op onze site...? ;)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wat drink je nu?

203
...eerst de Ethiopie geprobeerd, nu de brazilie. Brazilie is iets pittiger, maar zeker lekker.
Goh, dat vind ik opvallend. Ik zou het precies andersom hebben verwacht.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wat drink je nu?

205
Sinds vrijdag heb ik eindelijk mijn Bezzera BZ07. Zaterdagochtend maar even naar Baarn gereden voor een viertal 250gr zakjes om e.e.a te proberen.

Allereerst de Ethiopië Gaya Amaro geprobeerd.
Deze is echt heel goed bevallen (ben natuurlijk nog altijd aan het spelen met de maling/tampen/hoeveelheid koffie)

Gisterenavond het volgende zakje geprobeerd:
Panama Los Lajones. Deze heb ik er vanochtend meteen weer uit de maler gehaald.
Deze koffie is qua smaak niet aan mij besteed. :cry:

Straks maar weer het volgende zakje proberen :)
Bezzera BZ07PM / Mälhkonig Vario / Chemex / Hario Buono

Re: Wat drink je nu?

207
+1

En dan ook maar meteen mijn bijdrage aan dit draadje: vandaag een zelfgebrande Mokha Matari gedronken. Wow, wat is dat toch lekker: rijk, diep, bijzondere smaak van chocolade, mokka en bosbessen..., mjum!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wat drink je nu?

208
Spironski schreef:+1

En dan ook maar meteen mijn bijdrage aan dit draadje: vandaag een zelfgebrande Mokha Matari gedronken. Wow, wat is dat toch lekker: rijk, diep, bijzondere smaak van chocolade, mokka en bosbessen..., mjum!

Je maakt me nieuwsgierig.
Zal eens een kilootje bestellen.
Hoe heb je hem gebrand?

Re: Wat drink je nu?

209
Besteld bij Ongebrand; eerst 4 minuten de Gene voorverwarmen op 150C. Dan eerste 4 minuten bonen drogen op 150C, daarna 230C tot 18,5 minuten (een minuutje in de 2-de krak), buiten de machine afkoelen met 2 zeven.

Edit: tekst wat duidelijker gemaakt.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wat drink je nu?

210
Spironski schreef:Besteld bij Ongebrand; eerst 4 minuten de Gene voorverwarmen op 150C, Dan 4 minuten bonen drogen op 150C, daarna 230C tot 18,5 minuten, zeker een minuutje in de 2-de krak, buiten de machine afkoelen met 2 zeven.

Bij mijn Behmor staat dat ie NOOIT!!!!!! langer dan 10 sec. in de 2e krak mag.Abders vliegt de Behmor in de fik. :mrgreen: