Re: Het grote broodbaktopic

2193

Wijmaar schreef:
bobbee schreef:Netjes!

Is de volkoren van 100% volkorenmeel?
Nope, terecht punt. Is 60% volkoren 40% t65.
Ik vroeg het omdat wanneer het 100% volkoren was geweest, de ovenrijs logisch niet zoveel was als verwacht.

Was het gist of zuurdesem?

Zijn gewoon mooie broden!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Het grote broodbaktopic

2194
bobbee schreef:
Ik vroeg het omdat wanneer het 100% volkoren was geweest, de ovenrijs logisch niet zoveel was als verwacht.

Was het gist of zuurdesem?

Zijn gewoon mooie broden!
Thanks! Beiden 100% zuurdesem. Avond van tevoren voor beiden een levain gemaakt, met een starter die daarvoor 24u geleden voor het laatst had gegeten. Denk dat daar ook nog wat winst te behalen was geweest.

De volkoren ging iets sneller dan de ander, en heeft daardoor iets te lange tweede rijs gehad. Denk dat die ook wat invloed op de mindere ovenrijs had.

Waren beiden smakelijke broden trouwens :)