Re: Het grote broodbaktopic

2251
Wijmaar schreef: do 07 mar 2019, 23:44
cremalover schreef:Vroeger.De smaak van Frans brood.Bij een bakker in een dorp waar 200 mensen woonden.Ergens in Normandië of Bretagne .Met wat loopkaas van de plaatselijke kaashandel.De dorpen zijn inmiddels leeg net zoals de bakkers en kaaswinkels.
Weet iemand waar die smaak vandaan kwam/komt?
Ik weet dat herinneringen uit je jeugd vertroebeld raken door een mengsel van heimwee naar vroeger en ander vals jeugdsentiment.

Maar die smaak van dat brood was super.

Ik heb het geprobeerd te maken.Zelfs met frans meel.
Maar het resultaat is steeds witbrood met gaten in een langwerpige vorm

Weet iemand het echte geheim?
Deze hele aflevering draaide om die vraag: https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van- ... KN_1702675 misschien dat die je nog verder helpt?
Bedankt.

Re: Het grote broodbaktopic

2258
bobbee schreef: di 12 mar 2019, 07:05 Interessant vanaf 2:40. Gaat kort over verschillende soorten graan. Ik ben sinds kort zelf aan het malen zoals al even voorbij kwam. Ik share het hier wat ik tegenkom.
Afbeelding


http://youtu.be/fhqWm4OQw18
Zijn videos gaan me echt te ver.Ik heb gezien hoe hij frans brood maakt en man man wat een werk voor een broodje.
Met graan idem.
Ik haal mijn graan in de supermarkt en pleur het in de maler en hop....klaar.
Altijd rogge en tarwe bio.
Reden is dat ik dan altijd meel in huis heb en het beter houdbaar is.Net als met groene bonen.

Maar ieder zijn ding. :)

Re: Het grote broodbaktopic

2259

cremalover schreef: Zijn videos gaan me echt te ver.Ik heb gezien hoe hij frans brood maakt en man man wat een werk voor een broodje.
Met graan idem.
Ik haal mijn graan in de supermarkt en pleur het in de maler en hop....klaar.
Altijd rogge en tarwe bio.
Reden is dat ik dan altijd meel in huis heb en het beter houdbaar is.Net als met groene bonen.

Maar ieder zijn ding. :)
En dat siert je ook, zo doe je dat ook met de koffie. We know
Afbeelding
Afbeelding


Ik probeer het ook simpel te houden. Daar komt het uiteindelijk altijd op uit maar het ontdekken van nieuwe dingen is voor mij ook genieten.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Het grote broodbaktopic

2260
Ik vind het filmpje leuk gemaakt, lekker vlot, en als hij een hoop tekst heeft vult hij het op met beeld zodat je niet zo'n gewichtig-doend pratend hoofd in beeld hebt de hele tijd.

Het lijkt mij ook leuk verschillende soorten tarwe te 'ontdekken' -- ik had er geen idee van dat er zoveel was.

Mijn graanmolen is in bestelling maar wat vertraagd vanwege "ze zijn op, we maken nieuwe" (Jedoch haben sich die Lieferzeiten geändert, da es leider zu Verzögerungen kam) maar hele tarwe heb ik al in huis.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino