Re: Tips voor doseerring?

32
mr Blanc schreef:
Tekork schreef: wo 24 aug 2022, 10:08 VST gaat beter dan IMS. Sinds kort heb ik ook IMS en daar zit hij inderdaad veel losser en kan hij eraf vallen.
Ja dat zal t wss zijn!
Hier ook een minder tevreden gebruiker met ims mandje. Het valt me op dat de magneetjes te diep verzonken liggen en dus nooit fysiek contact met het metaal van het mandje kunnen maken.
Misschien alsof nog eens een vst koop….

Maar goed ik heb ook geen roerijzertje dus wat moet ik met die ring. Het was in mijn poging de Strega beter onder controle te krijgen (regelmatig te snel doorlopende espresso en channelling). Dat mysterie is opgelost dus kan ik gewoon weer malen, een beetje kloppen op de zijkant van de filterhouder, levelen en tampen.

Re: Tips voor doseerring?

33
omeCo schreef:
mr Blanc schreef:
Tekork schreef: wo 24 aug 2022, 10:08 VST gaat beter dan IMS. Sinds kort heb ik ook IMS en daar zit hij inderdaad veel losser en kan hij eraf vallen.
Ja dat zal t wss zijn!
Hier ook een minder tevreden gebruiker met ims mandje. Het valt me op dat de magneetjes te diep verzonken liggen en dus nooit fysiek contact met het metaal van het mandje kunnen maken.
Misschien alsof nog eens een vst koop….

Maar goed ik heb ook geen roerijzertje dus wat moet ik met die ring. Het was in mijn poging de Strega beter onder controle te krijgen (regelmatig te snel doorlopende espresso en channelling). Dat mysterie is opgelost dus kan ik gewoon weer malen, een beetje kloppen op de zijkant van de filterhouder, levelen en tampen.
Waarom geen roerding gebruiken?
(wat was het euvel? )
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Tips voor doseerring?

35
Welke maat heb je besteld?

51/53/57.5/58/58.35Mm

Ik heb geen idee wat het zou moeten zijn, 57.5/58/58.35

Is voor bovenop het filterbakje, maar is dat dan de maat van de binnenkant ervan, de buitenkant of de bovenrand...
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Tips voor doseerring?

36
bobbee schreef:
omeCo schreef:
mr Blanc schreef: Ja dat zal t wss zijn!
Hier ook een minder tevreden gebruiker met ims mandje. Het valt me op dat de magneetjes te diep verzonken liggen en dus nooit fysiek contact met het metaal van het mandje kunnen maken.
Misschien alsof nog eens een vst koop….

Maar goed ik heb ook geen roerijzertje dus wat moet ik met die ring. Het was in mijn poging de Strega beter onder controle te krijgen (regelmatig te snel doorlopende espresso en channelling). Dat mysterie is opgelost dus kan ik gewoon weer malen, een beetje kloppen op de zijkant van de filterhouder, levelen en tampen.
Waarom geen roerding gebruiken?
(wat was het euvel? )
Omdat ik die nog niet gekocht had. Heel simpel eigenlijk.
Het euvel was channeling terwijl ik echt heel goed en aandachtig de puckprep deed (met cocktailprikker, leveler en tamper). Channeling vond ook altijd op dezelfde plek in het mandje plaats. En soms liep de espresso erg snel door. Inspectie van de puck: een ongelijkmatig oppervlak. Zie verder mijn berichtje hierover onder draadje Bezzera Strega of de quote onder De Londiniums afdeling.

Re: Tips voor doseerring?

38
omeCo schreef:
bobbee schreef:
omeCo schreef: Hier ook een minder tevreden gebruiker met ims mandje. Het valt me op dat de magneetjes te diep verzonken liggen en dus nooit fysiek contact met het metaal van het mandje kunnen maken.
Misschien alsof nog eens een vst koop….

Maar goed ik heb ook geen roerijzertje dus wat moet ik met die ring. Het was in mijn poging de Strega beter onder controle te krijgen (regelmatig te snel doorlopende espresso en channelling). Dat mysterie is opgelost dus kan ik gewoon weer malen, een beetje kloppen op de zijkant van de filterhouder, levelen en tampen.
Waarom geen roerding gebruiken?
(wat was het euvel? )
Omdat ik die nog niet gekocht had. Heel simpel eigenlijk.
Het euvel was channeling terwijl ik echt heel goed en aandachtig de puckprep deed (met cocktailprikker, leveler en tamper). Channeling vond ook altijd op dezelfde plek in het mandje plaats. En soms liep de espresso erg snel door. Inspectie van de puck: een ongelijkmatig oppervlak. Zie verder mijn berichtje hierover onder draadje Bezzera Strega of de quote onder De Londiniums afdeling.
Ok! Ik heb dat nog niet eerder gehoord bij een strega. Op hoeveel bar staat de boilerdruk en hoe pingelt die? Kan daar wat mee zijn? Te hoog afgesteld?
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Tips voor doseerring?

39
fransg schreef:Welke maat heb je besteld?

51/53/57.5/58/58.35Mm

Ik heb geen idee wat het zou moeten zijn, 57.5/58/58.35

Is voor bovenop het filterbakje, maar is dat dan de maat van de binnenkant ervan, de buitenkant of de bovenrand...
58,35 mm heb ik besteld. Ik ga uit van binnenzijde opening.
Ik laat het wel weten als ik hem binnen heb. Moet nog verstuurd worden volgens bestel status.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Tips voor doseerring?

40
bobbee schreef:
omeCo schreef:
bobbee schreef:Waarom geen roerding gebruiken?
(wat was het euvel? )
Omdat ik die nog niet gekocht had. Heel simpel eigenlijk.
Het euvel was channeling terwijl ik echt heel goed en aandachtig de puckprep deed (met cocktailprikker, leveler en tamper). Channeling vond ook altijd op dezelfde plek in het mandje plaats. En soms liep de espresso erg snel door. Inspectie van de puck: een ongelijkmatig oppervlak. Zie verder mijn berichtje hierover onder draadje Bezzera Strega of de quote onder De Londiniums afdeling.
Ok! Ik heb dat nog niet eerder gehoord bij een strega. Op hoeveel bar staat de boilerdruk en hoe pingelt die? Kan daar wat mee zijn? Te hoog afgesteld?
Strega slaapt al dus ik zal morgen kijken en verslag uitbrengen. Wil je ondertussen uitleggen wat je bedoelt met pingelen?