Probeer ook eens iets eerder te stoppen met opschuimen (dus het lucht inbrengen) en wat eerder het pijpje naar onder te brengen, waardoor je langer de melk laat rondwervelen. Bij mij duurt dat zeker net zo lang als het lucht inbrengen. Het eindresultaat is dan dat je minder stijve schuim hebt en meer "microfoam".
Wat jij omschrijf heb ik ook als ik net iets te lang heb opgeschuimd, en inderdaad heb ik dan ook een tweede kannetje waarin ik het stijve deel van de melk even overschenk.
En inderdaad flink rondwalsen helpt, net als het kloppen met de kan op het werkblad om de grootste bubbels eruit te halen.
Re: Oefenen met de meester....
31La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder