Hij heeft vermoedelijk een andere blend, donkerder gebrand, met o.a. Robusta erin. Kan erg goed uitpakken. Je zou 'm kunnen vragen of je er een kilo van mag kopen.jimmy_zeropm schreef:Onlangs was ik bij mijn lokale Italiaan te eten. Natuurlijk goed gekeken wat hij deed. Het eerste wat mij opviel is dat hij vooral heel weinig tot niets deed. Gewoon, malen, tampen zonder te kijken, kopje eronder en laten lopen. Het resultaat is iets wat ik er hier nog niet uit heb gekregen. Vooral de dikte van de koffie, een bijna honing achtige koffie met een prachtige vette crema. Wat ik thuis vooral zie aan mijn crema is dat deze uit hele kleine fijne belletjes bestaat, zo droogt het ook op op de wand van het kopje. Bij de Italiaan was er een mooie glansachtige vettige laag aan de wand te zien. Echt een flink verschil.
Re: Daar gaan we! (Bezzera Magica)
31LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino