Re: Italiano Espresso & Mexico Maragogype

31
Oei, zoals je kan zien is dat van mij al weer een tijd geleden... Ik heb als ik het me goed herinner de temperatuur aan de hogere kant gehouden, zo tussen 94 en 95 C om die fruitige, zachte kant van de Maragogype wat te "compenseren". Maling heb ik volgens mij gewoon gehouden zodat 'ie 30 seconden doorliep.
Bij elkaar dus op mijn machines best lekker resultaat, maar wel heel zacht.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Italiano Espresso & Mexico Maragogype

33
Dosering heb ik, ook vanwege die zachte smaak, rond de 18gr. gehouden. Maar ik moet zeggen dat ik niet heb geëxperimenteerd met b.v.14 gr. Met wat ik deed kreeg ik al wat karakteristiek voor deze boon lijkt te zijn, dus was er verder niet veel aanleiding tot experiment.

Ik heb nog gewoon de "wijzig" knop en alle smileys, maar dat zal misschien ook zijn omdat ik moderator ben? :?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder