Ondanks het platte kijkt het wel vrolijk uit zijn ogen
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3012Ja zo ziet men maar, een cup D is niet noodzakelijk om gelukkig te worden.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3013Speltbrood rijst altijd wat minder.fransg schreef: do 09 jul 2020, 00:01 Een vriendin had speltenmeel over, heb ik gebruikt, is wel beetje plat broodje geworden
spelten-01-IMG_0966-200708.jpg
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3014Er zit wel wat lucht in
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3015Ziet er lekker uit, ik combineer spelt vaak met wat witte bloem om het ook wat meer lucht te geven.fransg schreef:Er zit wel wat lucht in
Vandaag een nieuwe poging voor een ander stokbrood recept gedaan, en met resultaat. De Präsidentenbaguette. WOW! Maakt de naam dubbel en dwars waar, wat een fantastische baguette! Super krokante en dunne korst, heerlijk luchtig kruim en een fantastische zoetige/hartige smaak (het proefpanel beschreef het als croissant achtig)
Het is een relatief simpel recept, wat lang moet rijpen in de koelkast. https://www.ploetzblog.de/2013/02/16/le ... -und-2006/
Het deeg was bij mij na 40h bij 3 graden in de koelkast nog weinig gerezen, dus heb het vanochtend nog een paar uurtjes bij 24 graden laten rijzen en toen weer naar de koelkast verhuisd om ze gekoeld te kunnen vormen.
Vormen weer gedaan volgens de methode van https://youtu.be/4yp8UhNnj-w .
Het recept levert nu drie deegstukken van 200g, ik ga de volgende keer iets hoger zitten omdat ik de stokbroden nu iets te dun vind.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3016prachtig!! het wachten waard
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3017Net uit de oven.
Zelfgemalen Emmer tarwe en t80. Boter op laten smelten,hagelslag...gebakje.
Zelfgemalen Emmer tarwe en t80. Boter op laten smelten,hagelslag...gebakje.
Laatst gewijzigd door cremalover op do 09 jul 2020, 22:36, 2 keer totaal gewijzigd.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3018Pracht productie
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3019Prachtig!!!Wijmaar schreef:
Vandaag een nieuwe poging voor een ander stokbrood recept gedaan, en met resultaat. De Präsidentenbaguette. WOW! Maakt de naam dubbel en dwars waar, wat een fantastische baguette! Super krokante en dunne korst, heerlijk luchtig kruim en een fantastische zoetige/hartige smaak (het proefpanel beschreef het als croissant achtig)
Het is een relatief simpel recept, wat lang moet rijpen in de koelkast. https://www.ploetzblog.de/2013/02/16/le ... -und-2006/
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3020fransg schreef:Ja zo ziet men maar, een cup D is niet noodzakelijk om gelukkig te worden.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk