Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3015
fransg schreef:
cremalover schreef: do 09 jul 2020, 13:25 Speltbrood rijst altijd wat minder.
Er zit wel wat lucht in
speltensnee-01-IMG_4628-200709.jpg
Ziet er lekker uit, ik combineer spelt vaak met wat witte bloem om het ook wat meer lucht te geven.

Vandaag een nieuwe poging voor een ander stokbrood recept gedaan, en met resultaat. De Präsidentenbaguette. WOW! Maakt de naam dubbel en dwars waar, wat een fantastische baguette! Super krokante en dunne korst, heerlijk luchtig kruim en een fantastische zoetige/hartige smaak (het proefpanel beschreef het als croissant achtig)

Het is een relatief simpel recept, wat lang moet rijpen in de koelkast. https://www.ploetzblog.de/2013/02/16/le ... -und-2006/

Het deeg was bij mij na 40h bij 3 graden in de koelkast nog weinig gerezen, dus heb het vanochtend nog een paar uurtjes bij 24 graden laten rijzen en toen weer naar de koelkast verhuisd om ze gekoeld te kunnen vormen.

Vormen weer gedaan volgens de methode van https://youtu.be/4yp8UhNnj-w .

Het recept levert nu drie deegstukken van 200g, ik ga de volgende keer iets hoger zitten omdat ik de stokbroden nu iets te dun vind.

Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3019

Wijmaar schreef:
Vandaag een nieuwe poging voor een ander stokbrood recept gedaan, en met resultaat. De Präsidentenbaguette. WOW! Maakt de naam dubbel en dwars waar, wat een fantastische baguette! Super krokante en dunne korst, heerlijk luchtig kruim en een fantastische zoetige/hartige smaak (het proefpanel beschreef het als croissant achtig)

Het is een relatief simpel recept, wat lang moet rijpen in de koelkast. https://www.ploetzblog.de/2013/02/16/le ... -und-2006/
Prachtig!!!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’