Pagina 305 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 13 jul 2020, 11:49
door cremalover
gilleko B. schreef: ma 13 jul 2020, 11:01
cremalover schreef:gilleko B. schreef: ma 13 jul 2020, 10:52
Stoecke, is dat een verwijzing naar een Junkers Ju 87, de Stuka?
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Met een wind aangedreven turbine die loeide bij een duikvlucht om de tegenstanders de stuipoen op het lijf te jagen.
STUKA as in Sturzkampflugzeug. Duikbommenwerper dus. Tweepersoons. Achter de piloot 180 gedraaide miterailleurist.
Genau, spreekt heel erg tot mijn verbeelding, en dat allemaal door het brood van Frans. Heb hetzelfde gevoel bij de Luger P O8. Ik ga woensdag een brood maken, zal kijken of ik iets met een PO8 kan.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Meest gewilde souvenier van elke Gi.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 13 jul 2020, 11:53
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 13 jul 2020, 12:17
door gilleko B.
fransg schreef:gilleko B. schreef: ma 13 jul 2020, 10:52
Stoecke, is dat een verwijzing naar een Junkers Ju 87, de Stuka?
Ik probeer in de naamgeving altijd wat raars te doen, niet simpel "stokbrood" zodat er weinig dubbele filenamen komen
Ik had het kunnen, moeten en behoren te weten.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 13 jul 2020, 21:19
door cremalover
Brood.
Volkoren Rogge desem
40% volkoren Emmer Zelfgemalen
60% bloem
15.00 uur begonnen
21.00 uur klaar
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 13 jul 2020, 21:24
door fransg
lekker!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 13 jul 2020, 23:04
door gilleko B.
cremalover schreef:Brood.
Volkoren Rogge desem
40% volkoren Emmer Zelfgemalen
60% bloem
15.00 uur begonnen
21.00 uur klaar
IMG_0479.JPG
Tussen een uur hydratatie en 30-45 minuten afbakken gaan binnen ca. 4,5 uur die magic fingers aan het werk. Van Stretch & fold naar het rijsmandje in de oven. Groter deel aan bloem, ik neem aan voor luchtigheid. Desem van Rogge want die wordt en blijft resp. snel en goed actief. En dan krijg je dus zo'n mooi bol broodje.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 14 jul 2020, 10:54
door bobbee
Gistbrood met 0,1 % droge gist. Lange rijstijd als desem. 75% hydratatie.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 14 jul 2020, 16:20
door cremalover
gilleko B. schreef: ma 13 jul 2020, 23:04
cremalover schreef:Brood.
Volkoren Rogge desem
40% volkoren Emmer Zelfgemalen
60% bloem
15.00 uur begonnen
21.00 uur klaar
IMG_0479.JPG
Tussen een uur hydratatie en 30-45 minuten afbakken gaan binnen ca. 4,5 uur die magic fingers aan het werk. Van Stretch & fold naar het rijsmandje in de oven. Groter deel aan bloem, ik neem aan voor luchtigheid. Desem van Rogge want die wordt en blijft resp. snel en goed actief. En dan krijg je dus zo'n mooi bol broodje.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Hydratatie drie kwartier.
Keer of drie tretchen.Opbollen.Final shape en in mandje.Narijs.Bakken
15.00 uur begonnen uur begonnen.21.00 uur uit oven.
Best wel fijn kruim maar 60% volkoren.
hydratatie ongeveer 75% schat ik.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 14 jul 2020, 16:22
door cremalover
bobbee schreef: di 14 jul 2020, 10:54
Gistbrood met 0,1 % droge gist. Lange rijstijd als desem. 75% hydratatie.
Waar fotografeer jij mee. Top foto!!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 14 jul 2020, 17:28
door cremalover
gilleko B. schreef: ma 13 jul 2020, 23:04
cremalover schreef:Brood.
Volkoren Rogge desem
40% volkoren Emmer Zelfgemalen
60% bloem
15.00 uur begonnen
21.00 uur klaar
IMG_0479.JPG
Tussen een uur hydratatie en 30-45 minuten afbakken gaan binnen ca. 4,5 uur die magic fingers aan het werk. Van Stretch & fold naar het rijsmandje in de oven. Groter deel aan bloem, ik neem aan voor luchtigheid. Desem van Rogge want die wordt en blijft resp. snel en goed actief. En dan krijg je dus zo'n mooi bol broodje.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk