Meest gewilde souvenier van elke Gi.gilleko B. schreef: ma 13 jul 2020, 11:01Genau, spreekt heel erg tot mijn verbeelding, en dat allemaal door het brood van Frans. Heb hetzelfde gevoel bij de Luger P O8. Ik ga woensdag een brood maken, zal kijken of ik iets met een PO8 kan.cremalover schreef:Met een wind aangedreven turbine die loeide bij een duikvlucht om de tegenstanders de stuipoen op het lijf te jagen.gilleko B. schreef: ma 13 jul 2020, 10:52 Stoecke, is dat een verwijzing naar een Junkers Ju 87, de Stuka?
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
STUKA as in Sturzkampflugzeug. Duikbommenwerper dus. Tweepersoons. Achter de piloot 180 gedraaide miterailleurist.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3042LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3043Ik had het kunnen, moeten en behoren te weten.fransg schreef:Ik probeer in de naamgeving altijd wat raars te doen, niet simpel "stokbrood" zodat er weinig dubbele filenamen komengilleko B. schreef: ma 13 jul 2020, 10:52 Stoecke, is dat een verwijzing naar een Junkers Ju 87, de Stuka?
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3044Brood.
Volkoren Rogge desem
40% volkoren Emmer Zelfgemalen
60% bloem
15.00 uur begonnen
21.00 uur klaar
Volkoren Rogge desem
40% volkoren Emmer Zelfgemalen
60% bloem
15.00 uur begonnen
21.00 uur klaar
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3045lekker!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3046Tussen een uur hydratatie en 30-45 minuten afbakken gaan binnen ca. 4,5 uur die magic fingers aan het werk. Van Stretch & fold naar het rijsmandje in de oven. Groter deel aan bloem, ik neem aan voor luchtigheid. Desem van Rogge want die wordt en blijft resp. snel en goed actief. En dan krijg je dus zo'n mooi bol broodje.cremalover schreef:Brood.
Volkoren Rogge desem
40% volkoren Emmer Zelfgemalen
60% bloem
15.00 uur begonnen
21.00 uur klaar
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3047‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3048Hydratatie drie kwartier.gilleko B. schreef: ma 13 jul 2020, 23:04Tussen een uur hydratatie en 30-45 minuten afbakken gaan binnen ca. 4,5 uur die magic fingers aan het werk. Van Stretch & fold naar het rijsmandje in de oven. Groter deel aan bloem, ik neem aan voor luchtigheid. Desem van Rogge want die wordt en blijft resp. snel en goed actief. En dan krijg je dus zo'n mooi bol broodje.cremalover schreef:Brood.
Volkoren Rogge desem
40% volkoren Emmer Zelfgemalen
60% bloem
15.00 uur begonnen
21.00 uur klaar
IMG_0479.JPG
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Keer of drie tretchen.Opbollen.Final shape en in mandje.Narijs.Bakken
15.00 uur begonnen uur begonnen.21.00 uur uit oven.
Best wel fijn kruim maar 60% volkoren.
hydratatie ongeveer 75% schat ik.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3049Waar fotografeer jij mee. Top foto!!bobbee schreef: di 14 jul 2020, 10:54
Gistbrood met 0,1 % droge gist. Lange rijstijd als desem. 75% hydratatie.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3050gilleko B. schreef: ma 13 jul 2020, 23:04Tussen een uur hydratatie en 30-45 minuten afbakken gaan binnen ca. 4,5 uur die magic fingers aan het werk. Van Stretch & fold naar het rijsmandje in de oven. Groter deel aan bloem, ik neem aan voor luchtigheid. Desem van Rogge want die wordt en blijft resp. snel en goed actief. En dan krijg je dus zo'n mooi bol broodje.cremalover schreef:Brood.
Volkoren Rogge desem
40% volkoren Emmer Zelfgemalen
60% bloem
15.00 uur begonnen
21.00 uur klaar
IMG_0479.JPG
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk