Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3331
cremalover schreef: do 05 nov 2020, 16:54 Je moet ze echt namen gaan geven. :)
Dan is die hierboven Alexander. Hij is geboren met een hazenlip en hij is niet bijzonder sociaal-intelligent maar hij is erg goed met kinderen en dieren. Een geheugen als een olifant dus schoolvakken waarvoor je veel uit je hoofd moet leren gaan hem erg gemakkelijk af. Hij spreekt en schrijft wat formeel en hij komt verlegen over maar toen hij eenmaal van de lagere school af was en niet meer werd gepest, was het gymnasium geen probleem en vond hij makkelijk aansluiting aan de TU in Delft. Hij verdient bij als oppas en huiswerkhulp waar zijn zachtaardig karakter en eindeloos geduld hem zeer geliefd maken bij zowel ouders als kinderen. Als je hem vraagt of hij al een vriendin heeft reageert hij simpelweg niet en kijkt hij je onverstoorbaar vriendelijk aan. Hij is al eens gepromoveerd maar heeft nog een ander onderwerp waarop hij wil promoveren en de hoogleraar wil hem ook graag nog een poosje onder zijn vleugels houden want die onderzoeken leveren het instituut veel Europees geld op.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3333
fransg schreef: do 05 nov 2020, 17:04
cremalover schreef: do 05 nov 2020, 16:54 Je moet ze echt namen gaan geven. :)
Dan is die hierboven Alexander. Hij is geboren met een hazenlip en hij is niet bijzonder sociaal-intelligent maar hij is erg goed met kinderen en dieren. Een geheugen als een olifant dus schoolvakken waarvoor je veel uit je hoofd moet leren gaan hem erg gemakkelijk af. Hij spreekt en schrijft wat formeel en hij komt verlegen over maar toen hij eenmaal van de lagere school af was en niet meer werd gepest, was het gymnasium geen probleem en vond hij makkelijk aansluiting aan de TU in Delft. Hij verdient bij als oppas en huiswerkhulp waar zijn zachtaardig karakter en eindeloos geduld hem zeer geliefd maken bij zowel ouders als kinderen. Als je hem vraagt of hij al een vriendin heeft reageert hij simpelweg niet en kijkt hij je onverstoorbaar vriendelijk aan. Hij is al eens gepromoveerd maar heeft nog een ander onderwerp waarop hij wil promoveren en de hoogleraar wil hem ook graag nog een poosje onder zijn vleugels houden want die onderzoeken leveren het instituut veel Europees geld op.
Sympathiek type.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3334
Alles eens gewogen:
Pitcher waar nog 100 gram melk in zat. Dubbele espresso erboven op en 550 gram water.
220 gram Volkoren tarwe desem.
200 gram zelfgemalen Rogge
120 gram Zelfgemalen tarwe
680 gram tarwe bloem
20 gram zout.
Met de hand ff door mekaar gehusseld.
Autolyse zonder zout.15 minuten.
Zout erbij en alles een minuutje door elkaar gevouwen.
4 uurtjes laten staan.
Op aanrecht gestort en gebold.
In bakkies gedaan en 2,5 uur laten rijzen.
Afgebakken op 270 graden.
Laatst gewijzigd door cremalover op ma 09 nov 2020, 16:34, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3336
fransg schreef: ma 09 nov 2020, 14:27 prachtig.

Proef je de koffie in het brood? Ik wist tot voor kort niet dat men weleens koffie gebruikte in brooddeeg.
Ik gebruik het al een paar jaar.Af en toe . Je kunt van alles in je deeg gooien.Karnemelk,boter ,olijfolie ,kruiden etc etc
Ook heel lekker is bijvoorbeeld oud brood in wat olijfolie en kruiden aanbakken tot croutons. Fijn malen en door het deeg.
Koffie geeft een intensere broodsmaak. Je proeft dus niet dat het koffie is.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3340

cremalover schreef:
bobbee schreef: di 10 nov 2020, 20:50 Zet jij je deeg en desem nog warm weg?
Mijn desem werkt niet goed, duurt heel lang voordat hij verdubbeld.
Staat bij mij altijd in de ijskast.
Dat bedoel ik niet. Zet je het deeg nog warm op je izzo? Geef je hem een warme plek om dat resultaat te krijgen zoals je op jouw foto's ziet?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’