Pagina 344 van 490
Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: vr 26 aug 2022, 22:19
door Marc O.
Inmiddels aan de Colombia La Guamara van HK. Moet toch zeggen dat die me wat beter bevalt dan de Myanmar.
Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: do 01 sep 2022, 09:22
door Willemduijv
Na een tijdje weer aan de vintage espresso melange van HK. In mijn herinnering was die een stuk donkerder gebrand. Maar verrassend lekker uit de robot.
Verstuurd vanaf mijn CLT-L09 met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: do 01 sep 2022, 09:26
door fransg
Mooi!
Wanneer ik eens iets extra donker heb gebrand is die ook lekkerder als ik
1) de pre-infusie deuk op de Londinium laag zet
of
2) de La Pavoni gebruik (gaat ook met relatief lage druk)
Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: do 01 sep 2022, 12:34
door gilleko B.
Willemduijv schreef:Na een tijdje weer aan de vintage espresso melange van HK. In mijn herinnering was die een stuk donkerder gebrand. Maar verrassend lekker uit de robot.
Verstuurd vanaf mijn CLT-L09 met Tapatalk
Kek kleurtje dat roze!
️
Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: do 01 sep 2022, 14:10
door Pti
Willemduijv schreef: do 01 sep 2022, 09:22
Na een tijdje weer aan de vintage espresso melange van HK. In mijn herinnering was die een stuk donkerder gebrand. Maar verrassend lekker uit de robot.
Jouw bevinding is juist! We hadden een poosje een andere Braziliaanse koffie (die een groot aandeel heeft in de melange) die hoger zat in zijn zuren. We zijn naar een kleine aanpassing in de verhouding en 218 graden eindtemperatuur gegaan, nu de nieuwe oogst van de Brazilië weer dichter bij het smaakprofiel van voorheen zit is de eindtemeratuur van vintage weer terug naar 216. Goed opgemerkt!
Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: do 01 sep 2022, 18:51
door Willemduijv
Pti schreef:Willemduijv schreef: do 01 sep 2022, 09:22
Na een tijdje weer aan de vintage espresso melange van HK. In mijn herinnering was die een stuk donkerder gebrand. Maar verrassend lekker uit de robot.
Jouw bevinding is juist! We hadden een poosje een andere Braziliaanse koffie (die een groot aandeel heeft in de melange) die hoger zat in zijn zuren. We zijn naar een kleine aanpassing in de verhouding en 218 graden eindtemperatuur gegaan, nu de nieuwe oogst van de Brazilië weer dichter bij het smaakprofiel van voorheen zit is de eindtemeratuur van vintage weer terug naar 216. Goed opgemerkt!
Dank. Zit het toch nog goed met die smaakpapillen
Verstuurd vanaf mijn CLT-L09 met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: di 06 sep 2022, 20:35
door ErikW
Nu ben ik bezig met Fernando's rehydrated Geisha van Dutch Barista Maastricht.
Deze bonen komen uit Guatemala en Geisha is de naam van de variëteit.
Ik maak de espresso met de Key-maler op stand 6 en 50 rpm. Dan met de acupunctuur ontklonteraar van ons mede-forum-lid netje mogelijke (maar niet aanwezig!) klonters klein maken.
Dan met Adam leverer en dan met 15kg CubeTamp. PF in de Vesuvius Evo Leva draaien. Ingesteld op 92,5 graad celsius. Lever naar beneden trekken en ongeveer 25 seconden pre-infusie. Lever omhoog laten gaan en dan is de druk ongeveer 10,5 bar.
Espresso laten uitlopen tot de druk is gezakt tot 7 bar. Kopje wegschuiven en ander bakje de rest van de uitloop opvangen.
Komt eigenlijk neer op 19gr maalsel en 34 seconde uitloop tot 37 gram espresso.
Dit is een heerlijk vol en romig mondgevoel, zalige geuren en genoeg aangename zuurtoets en mooie bitters.
Ik geloof een bijna top kop!
Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: do 08 sep 2022, 11:23
door Dirk Jan
Drink de Malabar van Het Brandhuys. Gemalen met de Mazzer Major.
Op de La Pavoni lukte het me vrij snel om er een heel goede espresso mee te zetten. 13 gram fijner gemalen dan de meeste andere bonen, 30 sec doorlopen en 27 gram in het kopje. Prima zachte romige smaak.
Op de Rancilio Silvia wilde het maar niet lukken. 18 gram heel fijn gemalen, 19 gram, 20 gram, het bleef te nietszeggend. Omdat ik een espresso van 40 gram of meer niet echt fijn vind ben ik overgegaan naar het enkelkops filterbakje voor de Silvia. Begonnen met 11 gram, 30 seconden, 22 gram in het kopje. Dat is een stuk beter! Dieper en voller van smaak. Nu zit ik op 12,5 gram, 30 seconden en 27 gram in het kopje. Heerlijke Malabar! Dat hou ik wel vol zo
Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: do 08 sep 2022, 11:36
door gilleko B.
Mooie verslagen Dirk Jan!
️
Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: do 08 sep 2022, 13:50
door Dirk Jan