Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: za 01 apr 2023, 15:44
Ja die potten zijn wel hun trademark
PNG hier, maar dan als dubbele espresso vandaag
PNG hier, maar dan als dubbele espresso vandaag
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Ik "doe" het al een poosje met de Congo, want de afgelopen maand was het reeds de koffie van de maand in de koffiezaak van een vriend van mij op steenworp afstand van mijn huis. Het is een koffie die wat langere rust nodig heeft en een redelijk hoge extractie temperatuur. Vooral de doorlooptijd niet te lang maken en dan drink je een heerlijke koffie die niet persĂ© Afrikaans aandoet.bever schreef: vr 07 apr 2023, 14:31 Op dit moment drink ik de PNG van Hoofdkwartier. Ik vond hem lekker, maar geen âwowâ. Nu de bonen bijna op zijn, heb ik ineens en per toeval een betere recept (qua maalgraad, doorlooptijd en ratio) te pakken (17,5 in, 40 uit, 32 seconden) en snap ik waarom deze boon hier zo goed ontvangen wordt.
De Congo bonen van de maand van Hoofdkwartier worden vandaag bezorgd. Op beschrijving geen boon die ik snel zou bestellen, noch een boon die klinkt als een allemansvriend, maar ik ben wel ontzettend benieuwd! Iemand al ervaringen? Ook een âwij van wc eend ervaringâ is welkom (looking at you @Pti ).
Dank voor de tips! Bedoel je met langer rust, de tijd tussen branden en eerste gebruik? Mijn bonen zijn bijna op, dus het ziet er naar uit dat de Congo 4-5 dagen na branden in de molen gaan.Pti schreef: vr 07 apr 2023, 16:23 Ik "doe" het al een poosje met de Congo, want de afgelopen maand was het reeds de koffie van de maand in de koffiezaak van een vriend van mij op steenworp afstand van mijn huis. Het is een koffie die wat langere rust nodig heeft en een redelijk hoge extractie temperatuur. Vooral de doorlooptijd niet te lang maken en dan drink je een heerlijke koffie die niet persé Afrikaans aandoet.
Beste 1,5 week tot 2 weken bonen laten rusten zodat de CO2 eruit is.bever schreef: vr 07 apr 2023, 17:21Dank voor de tips! Bedoel je met langer rust, de tijd tussen branden en eerste gebruik? Mijn bonen zijn bijna op, dus het ziet er naar uit dat de Congo 4-5 dagen na branden in de molen gaan.Pti schreef: vr 07 apr 2023, 16:23 Ik "doe" het al een poosje met de Congo, want de afgelopen maand was het reeds de koffie van de maand in de koffiezaak van een vriend van mij op steenworp afstand van mijn huis. Het is een koffie die wat langere rust nodig heeft en een redelijk hoge extractie temperatuur. Vooral de doorlooptijd niet te lang maken en dan drink je een heerlijke koffie die niet persé Afrikaans aandoet.
Aan wat voor temperatuur moet ik denken? 95-96? Doorlooptijd 20-25 dan? Ratio wel 1:2?