Re: Wat drink je nu?

3903
Op dit moment drink ik de PNG van Hoofdkwartier. Ik vond hem lekker, maar geen “wow”. Nu de bonen bijna op zijn, heb ik ineens en per toeval een betere recept (qua maalgraad, doorlooptijd en ratio) te pakken (17,5 in, 40 uit, 32 seconden) en snap ik waarom deze boon hier zo goed ontvangen wordt.

De Congo bonen van de maand van Hoofdkwartier worden vandaag bezorgd. Op beschrijving geen boon die ik snel zou bestellen, noch een boon die klinkt als een allemansvriend, maar ik ben wel ontzettend benieuwd! Iemand al ervaringen? Ook een “wij van wc eend ervaring” is welkom (looking at you @Pti :P).

Re: Wat drink je nu?

3904
bever schreef: vr 07 apr 2023, 14:31 Op dit moment drink ik de PNG van Hoofdkwartier. Ik vond hem lekker, maar geen “wow”. Nu de bonen bijna op zijn, heb ik ineens en per toeval een betere recept (qua maalgraad, doorlooptijd en ratio) te pakken (17,5 in, 40 uit, 32 seconden) en snap ik waarom deze boon hier zo goed ontvangen wordt.

De Congo bonen van de maand van Hoofdkwartier worden vandaag bezorgd. Op beschrijving geen boon die ik snel zou bestellen, noch een boon die klinkt als een allemansvriend, maar ik ben wel ontzettend benieuwd! Iemand al ervaringen? Ook een “wij van wc eend ervaring” is welkom (looking at you @Pti :P).
Ik "doe" het al een poosje met de Congo, want de afgelopen maand was het reeds de koffie van de maand in de koffiezaak van een vriend van mij op steenworp afstand van mijn huis. Het is een koffie die wat langere rust nodig heeft en een redelijk hoge extractie temperatuur. Vooral de doorlooptijd niet te lang maken en dan drink je een heerlijke koffie die niet persé Afrikaans aandoet.

Re: Wat drink je nu?

3905
Pti schreef: vr 07 apr 2023, 16:23 Ik "doe" het al een poosje met de Congo, want de afgelopen maand was het reeds de koffie van de maand in de koffiezaak van een vriend van mij op steenworp afstand van mijn huis. Het is een koffie die wat langere rust nodig heeft en een redelijk hoge extractie temperatuur. Vooral de doorlooptijd niet te lang maken en dan drink je een heerlijke koffie die niet persé Afrikaans aandoet.
Dank voor de tips! Bedoel je met langer rust, de tijd tussen branden en eerste gebruik? Mijn bonen zijn bijna op, dus het ziet er naar uit dat de Congo 4-5 dagen na branden in de molen gaan.

Aan wat voor temperatuur moet ik denken? 95-96? Doorlooptijd 20-25 dan? Ratio wel 1:2?

Re: Wat drink je nu?

3907
bever schreef: vr 07 apr 2023, 17:21
Pti schreef: vr 07 apr 2023, 16:23 Ik "doe" het al een poosje met de Congo, want de afgelopen maand was het reeds de koffie van de maand in de koffiezaak van een vriend van mij op steenworp afstand van mijn huis. Het is een koffie die wat langere rust nodig heeft en een redelijk hoge extractie temperatuur. Vooral de doorlooptijd niet te lang maken en dan drink je een heerlijke koffie die niet persé Afrikaans aandoet.
Dank voor de tips! Bedoel je met langer rust, de tijd tussen branden en eerste gebruik? Mijn bonen zijn bijna op, dus het ziet er naar uit dat de Congo 4-5 dagen na branden in de molen gaan.

Aan wat voor temperatuur moet ik denken? 95-96? Doorlooptijd 20-25 dan? Ratio wel 1:2?
Beste 1,5 week tot 2 weken bonen laten rusten zodat de CO2 eruit is.
Hedone Honne × Superkop × NanoFoamer PRO ☕

Re: Wat drink je nu?

3909
Aan de Nicaragua hier. En wel uit een Nespresso capsule. Niet verkeerd.
Sinds vanmorgen vroeg al storing bij Vitens. We hebben nog slechts een dun en miezerig straaltje water. Geen waterdruk.
Daar zit je dan met je machine met vaste wateraansluiting… grr.
La Marzocco Linea Mini / etzMAX LM
Ik drink koffie, en scheer me nat. Bij voorkeur niet tegelijkertijd. Dat geeft ongelukken.