Re: RE: Re: Schoonmaken La Pavoni Europiccola

42
dirk020 schreef:
bobbee schreef: Daarnaast durf ik te wedden dat jouw vrouw cappuccino drinkt.
Verrek! Cappucio schrijf je met twee 'c'-s :D
Ik dacht dat je mij erop wees, zie bovenstaande....sorry, maar ik begrijp misschien iets niet dan of verkeerd?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: RE: Re: Schoonmaken La Pavoni Europiccola

43
bobbee schreef:
dirk020 schreef:
bobbee schreef: Daarnaast durf ik te wedden dat jouw vrouw cappuccino drinkt.
Verrek! Cappucio schrijf je met twee 'c'-s :D
Ik dacht dat je mij erop wees, zie bovenstaande....sorry, maar ik begrijp misschien iets niet dan of verkeerd?
En ik dacht dat je mij zat te dissen. Misverstandje klaarblijkelijk, kan gebeuren.

Je hebt gelijk, mijn vrouw heeft de onhebbelijke gewoonte om espresso te vernachelen met melk, onbegrijpelijk.
Maar dat blijkt dus prima te gaan met die Italiaanse bonen van een half jaar oud (ofzoiets). Maar 't gekke is is dat een vriend van me ook minder gecharmeerd is van de fruittonen die ik zo lekker vind in de Brazil Yellow Bourbon van de brander waar ik de bonen thuis bekom. Die vriend van me heeft liever een espresso gezet van de Italiaans gebrande bonen.
Dank zij 't feit dat ik hier twee bonenmalers heb staan kan ik iedereen z'n favourite bakkie offreren.

Overigens heb ik he-le-maal niks met voetbal, ik zit lekker naar Terminator III te koekeloeren

Waar had jij die Lido E vandaan trouwens? Uit Engeland of ergens anders vandaan?
"Verhuizen kost beddestro!"

Re: Schoonmaken La Pavoni Europiccola

44
Hoewel het Kruidvat inderdaad geen eigen brander in de tuin zal hebben staan en gewoon bij een van de zeer grote branders in zal slaan, schat ik hun bonen toch lager in dan de Italiaanse blend van de specialist om de hoek. Daar is de prijs ook naar.

Ik ken hun bonen niet, maar ik vermoed toch echt mindere kwaliteit bonen, die ook nog eens wel eens heel oud zouden kunnen zijn. Ik heb wel eens een zak zien liggen die meer dan 10 maanden oud was, dus waarom niet een jaar oud? Blèhh!

Stond er trouwens op HB niet hele draad over de stelling dat Italiaanse branders op een of andere manier ook een manier hadden gevonden (door blending en branding) om hun bonen ook na 3 maanden nog goed te laten smaken?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: RE: Re: RE: Re: Schoonmaken La Pavoni Europiccola

46
dirk020 schreef:
bobbee schreef:
dirk020 schreef:
Verrek! Cappucio schrijf je met twee 'c'-s :D
Ik dacht dat je mij erop wees, zie bovenstaande....sorry, maar ik begrijp misschien iets niet dan of verkeerd?
En ik dacht dat je mij zat te dissen. Misverstandje klaarblijkelijk, kan gebeuren.

Je hebt gelijk, mijn vrouw heeft de onhebbelijke gewoonte om espresso te vernachelen met melk, onbegrijpelijk.
Maar dat blijkt dus prima te gaan met die Italiaanse bonen van een half jaar oud (ofzoiets). Maar 't gekke is is dat een vriend van me ook minder gecharmeerd is van de fruittonen die ik zo lekker vind in de Brazil Yellow Bourbon van de brander waar ik de bonen thuis bekom. Die vriend van me heeft liever een espresso gezet van de Italiaans gebrande bonen.
Dank zij 't feit dat ik hier twee bonenmalers heb staan kan ik iedereen z'n favourite bakkie offreren.

Overigens heb ik he-le-maal niks met voetbal, ik zit lekker naar Terminator III te koekeloeren

Waar had jij die Lido E vandaan trouwens? Uit Engeland of ergens anders vandaan?
De cappuccino verklaart wel een hoop vind ik.

De lido E had ik bij coffeehit gekocht. Ik heb hem niet meer trouwens.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Schoonmaken La Pavoni Europiccola

47
Vanmorgen heb ik de la Pavoni Professional gedeeltelijk gedemonteerd. De zetgroep van de boiler geschroefd, waarbij het koperen pijpje er donker uitzag door de kalk. De hefboom verwijderd en de doucheplaat er met een lepeltje uitgewipt, dat ging erg gemakkelijk. Er zat aan de binnenkant van de doucheplaat veel koffieprut, en ook op de zuiger. De doucheplaat en de zuiger heb ik mooi schoongemaakt, en ik denk dat dit vuil de hoofdoorzaak was van de vieze smaak. Vanmiddag ben ik even naar van Pommeren in Utrecht gegaan om de rubberen ringen te kopen, en ook speciale middelen voor ontkalken en koffievet te verwijderen. Ook een nieuwe manometer gekocht. Helaas sneuvelde het peilglas bij de demontage, dus moet ik morgen weer even naar van Pommeren om een nieuwe te halen. Het peilglas zat heel erg vast, dat was dus de oorzaak. Morgen hoop ik het apparaat na montage en een aantal keren extra doorspoelen dan helemaal op orde te hebben. Voor zover ik het nu heb bekeken, is de la Pavoni Professional gemakkelijk zelf te onderhouden, zolang het verwarmingselement het blijft doen. Het is ook wel leuk om aan dit apparaat te sleutelen.
Wordt vervolgd.

ADO

Re: Schoonmaken La Pavoni Europiccola

49
Zo, de la Pavoni Professional is er klaar voor. De rubberen ringen zijn vervangen, de manometer en het peilglas ook. Het apparaat werkt weer als een nieuwe la Pavoni. Toen ik van de week er een paar keer mee had geëxperimenteerd met mijn koffiebonen van Kruidvat, was het resultaat een vieze bak. Gisteren na alles hersteld te hebben, pakte ik opnieuw even de Kruidvat koffiebonen, en het resultaat was al een stuk beter, maar vandaag smaakte de cappucino hetzelfde als dat ik die met mijn Saeco volautomaat zou hebben gezet. Dus nu word het tijd om échte koffiebonen te gaan zoeken. Fascino zal ik eens gaan proberen, een kleine branderij in Weert.
Maar ik vind het gewoon leuk, dat ik zo'n oude la Pavoni weer helemaal heb kunnen opknappen met succes.