Re: Wat drink je nu?

4602
Rosanne schreef:Ik had een collegedag in Nijmegen en dat is in de buurt bij…. Blommers! Dus daar even langs geweest en een Ethiopië Yirgacheffe (ook ter plekke geproefd daar) en de N1 blend gekocht. Ben benieuwd hoe de koffies gaat uitpakken op mijn apparatuur want zij hadden een prachtige Mahlkonig e65 of e80 grinder en Kees van der westen machine staan. Ben benieuwd in hoeverre ik met deze koffies de fines ga proeven van mijn niche zero [emoji11] Maaaar we gaan het proberen! [emoji56]
IMG_4528.jpg
IMG_4529.jpg
Onze Kees wordt gevoed door een MK E65 GBW en in de korte tijd dat Kees weer z’n kunsten mag vertonen heeft dat al de nodige heerlijke drankjes opgeleverd (ik hoor ‘zacht’, ‘rond’ of ‘complex’ in vergelijking tot de koffie die de San Remo Zoë brouwt). Erg fijne combinatie dus.

Re: Wat drink je nu?

4603
Deze op de aeropress met mijn commandante, een erg aangename bak. Gebruik het recept van James Hoffman :) Laatste tijd erg grote fan want met 11 gram heb je al een lekkere gebalanceerde kop koffie.

Soms als ik door Utrecht loop kom ik langs Jacques bij de zadelstraat en koop ik een zakje koffie die ik nog niet ken.
Expobar Brewtus IV - Timemore 64s - Commandante C40
Bijlagen

Re: Wat drink je nu?

4604
Emass schreef: vr 05 apr 2024, 09:14 Deze op de aeropress met mijn commandante, een erg aangename bak. Gebruik het recept van James Hoffman :) Laatste tijd erg grote fan want met 11 gram heb je al een lekkere gebalanceerde kop koffie.

Soms als ik door Utrecht loop kom ik langs Jacques bij de zadelstraat en koop ik een zakje koffie die ik nog niet ken.
He wat leuk! Mijn zakje is helaas net op. In de aeropress echt super lekker. Ik heb hem ook inverted gemaakt en een stuk langer laten staan voordat ik hem omdraaide en doorduwde. Werd ie een stuk minder lekker van. De hoffman methode is inderdaad het lekkerste met deze boon vond ik.

Re: Wat drink je nu?

4605
Een van mijn favorieten is weer binnen. De Los Pirineos blijft een geweldige farm met cup of excellence kwaliteit. Daarnaast een geweldige anaerobic processed geisha van Friedhats.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom 01 - 98mm Mizen (pre-order), Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul

Re: Wat drink je nu?

4606
Erik82 schreef: vr 05 apr 2024, 18:04 Een van mijn favorieten is weer binnen. De Los Pirineos blijft een geweldige farm met cup of excellence kwaliteit. Daarnaast een geweldige anaerobic processed geisha van Friedhats.

20240329_145837.jpg
Nice! Hoe is het indailen als je maar 250gr hebt? Speciale tactieken?
Expobar Brewtus IV - Timemore 64s - Commandante C40

Re: Wat drink je nu?

4607
Ik heb nagenoeg nooit meer dan 250gr van een boon. Binnen 1-2 espresso (en max 3 maar zelden) heb ik de boel altijd wel op orde. Dat is het voordeel van een geweldige maler en veel ervaring. En dan gebruik ik soms nog 3 verschillende bonen op 1 dag ook voor 4 espresso.

En met een handmatige hevel is een 3 bar shot ook geweldige als je te grof hebt gemalen en verspil je alsnog niks ;) . Grote voordeel van een geniale machine zoals de Strietman.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom 01 - 98mm Mizen (pre-order), Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul

Re: Wat drink je nu?

4608
Hoofdkwartier
El Salvador washed Finca El Cerro

Erg lekker! Best wel een uniek koffietje als het mij vraagt, vol, klassiek maar heel fris en clean tegelijkertijd. Ik proef iets kardemom achtigs maar het is heel in de afdronk, er sluimert niets na

Toppertje!!
Faema Lambro - Mazzer Major E