PeterOo schreef: vr 17 mei 2024, 19:38
Hk87 schreef: do 09 mei 2024, 20:31
Brasil yellow bourbon van Calor. Gebrand met een loring. Ze doen het naar mijn mening echt fantastisch. Heerlijk zoet, vol en romig.
Naar aanleiding van je bericht heb ik de brasil yellow bourbon en de Yirgacheffe besteld. Valt mij op dat ze beide erg donker gebrand zijn. Ze zijn nu 10 dagen na branden, maar ik krijg er alleen maar bittere espresso uit met een beetje een branderige smaak. Mis ik iets? Moet het nog langer rusten?
Ik doe nu 18g in, 36g uit in 29s. Spelen met preinfusie (3.5 bar 5-30s) lijkt niet veel uit te halen.
Nog tips?
Ik heb geen goeie ervaringen met de Yirgacheffe van Calor. Die heb ik een keer eerder besteld en uiteindelijk weggegooid omdat het echt niet mijn smaak was.
De brasil heb ik nu voor de tweede keer omdat die wel beviel en drink het nu nog steeds.
18 gram met 36 eruit in ongeveer dezelfde doorlooptijd vond ik persoonlijk ook geen goede resultaat.
Bij 14 of 15 gram erin met 30 tot 33 gram eruit bij ongeveer een doorlooptijd van 28s tot 30s maakte wel een wereld van verschil. Dat zou je ook kunnen proberen.
Temperatuur eventueel iets verlagen als het toch te bitter wordt. Ik hou zelf 93 graden aan.
Ik heb ze trouwens ook ongeveer 10 dagen laten rusten voor ik er aan begon dus daar zou het niet aan moeten liggen.