Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: vr 17 mei 2024, 16:57
Sure! Die hebben we vaker gehoord.cremalover schreef: Overweeg serieus om mijn branders te verkopen
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Sure! Die hebben we vaker gehoord.cremalover schreef: Overweeg serieus om mijn branders te verkopen
Naar aanleiding van je bericht heb ik de brasil yellow bourbon en de Yirgacheffe besteld. Valt mij op dat ze beide erg donker gebrand zijn. Ze zijn nu 10 dagen na branden, maar ik krijg er alleen maar bittere espresso uit met een beetje een branderige smaak. Mis ik iets? Moet het nog langer rusten?Hk87 schreef: do 09 mei 2024, 20:31 Brasil yellow bourbon van Calor. Gebrand met een loring. Ze doen het naar mijn mening echt fantastisch. Heerlijk zoet, vol en romig.
Ik heb geen goeie ervaringen met de Yirgacheffe van Calor. Die heb ik een keer eerder besteld en uiteindelijk weggegooid omdat het echt niet mijn smaak was.PeterOo schreef: vr 17 mei 2024, 19:38Naar aanleiding van je bericht heb ik de brasil yellow bourbon en de Yirgacheffe besteld. Valt mij op dat ze beide erg donker gebrand zijn. Ze zijn nu 10 dagen na branden, maar ik krijg er alleen maar bittere espresso uit met een beetje een branderige smaak. Mis ik iets? Moet het nog langer rusten?Hk87 schreef: do 09 mei 2024, 20:31 Brasil yellow bourbon van Calor. Gebrand met een loring. Ze doen het naar mijn mening echt fantastisch. Heerlijk zoet, vol en romig.
Ik doe nu 18g in, 36g uit in 29s. Spelen met preinfusie (3.5 bar 5-30s) lijkt niet veel uit te halen.
Nog tips?
Smaakt wel heel lekker in de filter zeg, een hele prettige nasmaak ook.omeCoffee schreef: ma 13 mei 2024, 21:37 Ik denk dat in dat kleine zakje de nieuwe special, de El Limo, een natural anaerobic zit. Die is sinds vandaag verkrijgbaar en is de afgelopen weken af en toe meegegeven om te proberen.
Dank! Ik ga eens spelen met hoeveelheid. Vanmorgen al wel mijn Aurora een flinke flush gegeven direct voor het zetten en dat maakte de cappuccino in ieder geval al een stuk milder. Pressostat staat al op de laagste stand.Hk87 schreef: vr 17 mei 2024, 21:26
Ik heb geen goeie ervaringen met de Yirgacheffe van Calor. Die heb ik een keer eerder besteld en uiteindelijk weggegooid omdat het echt niet mijn smaak was.
De brasil heb ik nu voor de tweede keer omdat die wel beviel en drink het nu nog steeds.
18 gram met 36 eruit in ongeveer dezelfde doorlooptijd vond ik persoonlijk ook geen goede resultaat.
Bij 14 of 15 gram erin met 30 tot 33 gram eruit bij ongeveer een doorlooptijd van 28s tot 30s maakte wel een wereld van verschil. Dat zou je ook kunnen proberen.
Temperatuur eventueel iets verlagen als het toch te bitter wordt. Ik hou zelf 93 graden aan.
Ik heb ze trouwens ook ongeveer 10 dagen laten rusten voor ik er aan begon dus daar zou het niet aan moeten liggen.
Als ik de foto zo zie en de vergelijking met de pet, lijkt het meer een flinke cappuccino te zijn, naar "onze" standaard? Hopelijk is de smaak beter dan de Latte Art?gilleko B. schreef: zo 26 mei 2024, 11:19 Ik ben nu in the UK nabij New Forrest..dit noemen ze hier een flat white
️
Deze was nog "klein", ik vermoed een 200, een cappuccino wordt in een 250 of 300 gegoten. Veel en warm, wel uit een espressomachine met filterdragers en zo.Warheart schreef:Als ik de foto zo zie en de vergelijking met de pet, lijkt het meer een flinke cappuccino te zijn, naar "onze" standaard? Hopelijk is de smaak beter dan de Latte Art?gilleko B. schreef: zo 26 mei 2024, 11:19 Ik ben nu in the UK nabij New Forrest..dit noemen ze hier een flat white
️