Pagina 471 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 02 mar 2022, 02:36
door fransg
omeCo schreef: di 01 mar 2022, 23:32
fransg schreef:Joste schreef: di 01 mar 2022, 16:44 mooi!
Dankje!
Ik dee 150g water ipv 165g
Nacht in de koelkast
Gister vergeten zout erbij te doen
Dus vanochtend opnieuw kneden met zout
Opnieuw rijzen
Ging perfect!
150 gr water op hoeveel meel? Even voor mijn beeldvorming…
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Begint met 60g desem dus 30g meel van eigengemalen tarwe
Gaat 60g meel (eigengemalen) bij en 60g water
Dan zet ik 140g eigengemalen tarwemeel klaar plus 140g tarwebloem
En 10g zout en 150g water en 14g boter
Na een aantal uur gaat alles pas bij elkaar en het zout nig weer een poosje later
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 02 mar 2022, 09:20
door omeCo
Das heel andere koek. Of eigenlijk brood! Ik worstel met een recept waar naast 500 gr meel 350 gram water in moet. Dat geeft een compleet ander deeg kan ik me zo voorstellen.
En boter? Kan me voorstellen dat dat een romig brood is geworden.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 02 mar 2022, 09:29
door fransg
omeCo schreef: wo 02 mar 2022, 09:20
Das heel andere koek. Of eigenlijk brood! Ik worstel met een recept waar naast 500 gr meel 350 gram water in moet. Dat geeft een compleet ander deeg kan ik me zo voorstellen.
Ik heb ergens een URL van (ik meen) een Rus die een makkelijk omreken-invulformulier heeft waar je je recept kan aanpassen. Eens van bobbee gekregen. Zou ik moeten opzoeken
omeCo schreef: wo 02 mar 2022, 09:20
En boter? Kan me voorstellen dat dat een romig brood is geworden.
Ook hier eens gelezen, dat het brood er wat langer mals / vers van blijft, meteen geprobeerd, eerst 30g maar 14-15g werkt ook prima. Geen idee of het echt verschil maakt maar baat het niet dan schaadt het niet zo redeneer ik.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 02 mar 2022, 09:56
door omeCo
Ik ga het onthouden. Eerst maar eens een basic brood bakken waar ik tevreden mee ben. En van daaruit verder. Het plan is morgenochtend weer te bakken.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 02 mar 2022, 10:03
door cremalover
Manitobo volk.,roggen volk.,T80, zonnebloempitten en broodkruiden.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 02 mar 2022, 11:16
door fransg
omeCo schreef: wo 02 mar 2022, 09:56
Ik ga het onthouden. Eerst maar eens een basic brood bakken waar ik tevreden mee ben. En van daaruit verder. Het plan is morgenochtend weer te bakken.
https://breadcalc.com/
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 02 mar 2022, 13:35
door CAvE
Die broden zien er gaaf uit cremalover!
Ik zou ook graag een dergelijke overspring willen, maar ik kom niet verder dan dit
Ik heb een poolish van 9 uur gebruikt, 50% bloem en 50% volkoren meel met 70% hydratatie.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 02 mar 2022, 16:18
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 02 mar 2022, 16:37
door omeCo
fransg schreef:omeCo schreef: wo 02 mar 2022, 09:56
Ik ga het onthouden. Eerst maar eens een basic brood bakken waar ik tevreden mee ben. En van daaruit verder. Het plan is morgenochtend weer te bakken.
https://breadcalc.com/
Dank!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 02 mar 2022, 18:11
door cremalover
CAvE schreef: wo 02 mar 2022, 13:35
Die broden zien er gaaf uit cremalover!
Ik zou ook graag een dergelijke overspring willen, maar ik kom niet verder dan ditIMG_20220302_133300.jpg
Ik heb een poolish van 9 uur gebruikt, 50% bloem en 50% volkoren meel met 70% hydratatie.
Je moet hem wel insnijden.Truuk is het moment bepalen wanneer die de oven in moet.