Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: do 26 nov 2020, 15:57
Op een premill lijkt 70 a 75 het beste uitgaande van een normale zettemp. Met een koelring is de heat sink capaciteit groter dus zou wat heter wellicht kunnen. Zeker als de druk op bijv max 0.7 bar staat. Bong komt een dezer dagen nog met meetgegevens van premill + koelring. Overigens zal de spike in het begin bij alles >75 100+ zijn. 90-95 op de stikker is op een millennium machine met insulator al heel heet, dus op een premill machine richting crematoriumDirk Jan schreef: do 26 nov 2020, 15:19 De machine die ik heb heeft ook een koelring. Ik zet in de ochtend nu de koffie ongeveer 20 minuten nadat ik de machine aan heb gezet, eerst nuttig ik een bak thee en een beschuitje. Na die 20 minuten geeft de sticker 80 of 85 graden aan, soms als ik iets sneller ben staat hij op 75. Ik zet dan één bakkie. Dan gaat hij weer uit.
Tot voor kort zette ik de koffie binnen 10 minuten en dan is hij nog te koud en smaakt hij te zuur. Overigens komt het ook wel eens voor dat de sticker 90 of 95 graden aangeeft. Dan vind ik het toch nog redelijk goed smaken.
Ik heb een licht gebrande boon.
Los daarvan, ieders eigen smaak moet leidend zijn (maar niet lijdend)!