Re: Proefpanel; Little Roastery
51Lekker bezig Dirk!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Welke van de twee heb je binnengekregen?bvds schreef: vr 12 mei 2023, 19:10 Ik ben wat shotjes verder en moet helaas constateren dat het niet mijn smaak is. Er zitten nagenoeg geen complexe tonen in. Ook geen duidelijke bitters. Ik vind de koffie vooral wat vlak, waarbij de aardse tonen wat mij betreft te nadrukkelijk aanwezig. Als basis voor een cappuccino gaat het best, maar als espresso puur krijg ik de associatie met tabak. En dat is niet positief bedoeld. Nu wil ik deze koffie niet gaan lopen afkraken en ben ik de brander vooral dankbaar dat ik hem mag testen. Hoe dan ook, zoals vaker bij Indonesische koffies, ben ik er op dit moment (nog) niet zo enthousiast over. Het zal dus ook liggen aan mijn specifieke smaakvoorkeur. Ik zal nog even wat gaan stoeien met de maalgraad en dosering.
IndonesiëWelke van de twee heb je binnengekregen?
Leuk om je belevenissen te lezen!Dirk Jan schreef:Vandaag is de Rancilio Silvia weer aan de beurt voor een espresso van de No 42 Sumatra Giling Basah. Nu dubbelbaks: 18 gram, gemalen met de Mazzer Major op de stand van de Malabar boon. 38 Gram koffie in 30 seconden, maar met tussenstops. De aan/uitschakelaar drie x gebruikt, de koffie liep te snel door. Volgende moet dus of iets fijner gemalen zijn of drie gram meer koffie.Smaak is lekker vol, zacht maar wel aards, ook proef ik cacao en vandaag kwam het woord 'rond' bij mij op.
De crema is een dun laagje maar vandaag is de kleur iets donkerder. (en dat is niet omdat het kopje in de schaduw staat, ik zeg het alvast maar)
Terug naar “(Horeca) proefpanel”