Re: Man en mes

582
Ja, dat werkt heerlijk bij grote volumes. Kun je goed met de ulekan (dat is de ‘stamper’, de schaal is de cobek) de ingredienten fijn wrijven. Krijg je goed de sappen en smaken eruit.

Weet je meteen hoe sambal ulek gemaakt wordt…..
Thuis: Londinium 1P * Weber HG-1
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58

Re: Man en mes

584
manduca schreef:Ja, dat werkt heerlijk bij grote volumes. Kun je goed met de ulekan (dat is de ‘stamper’, de schaal is de cobek) de ingredienten fijn wrijven. Krijg je goed de sappen en smaken eruit.

Weet je meteen hoe sambal ulek gemaakt wordt…..
Leuk!!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Man en mes

590
Mijn collectie. De grote is 33cm en vind ik echt de fijnste. Gaat soms zelfs mee op vakantie (o.a. voor verse pindasaus).

Afbeelding


De kleine vijzel gebruik ik alleen om wat losse kruiden te vermalen/mengen. De kleine cobek (met de twee ulekans) ligt eigenlijk stof te happen.
Thuis: Londinium 1P * Weber HG-1
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58