Broodje 6. Om en nabij hetzelfde recept nog steeds. Dit keer eens geprobeerd met slechts 15g desem in het voor-deeg zoals in het recept aangegeven. En deze keer dit voordeeg niet op kamertemperatuur weggezet maar dichtbij een koud raam op de vensterbank. Bleek het vanochtend nog niet wakker. In de loop van de dag kwam het wel op gang. Na verdubbeling aan het brood begonnen, dit langer gekneed dan anders, dan een half uur laten staan, dan de rest van het water (en wat meer water) erbij met het zout, weer een poosje stevig gekneed, daarna in het mandje. Rijzen leek er totaal niet van te komen hoewel het deeg 25ºC was. Pas na een uur of vijf was het wat gerezen, maar nog niet tot de hoogte van het mandje. Toch in de oven gedaan, met 10ml water in een klein bekertje ernaast binnen in de "dutch oven". Na 25 minuten de halve pan verwijderd, een ruim kwartier later het brood uit de oven gehaald.
loaf-6-01-L1030191-22-december-2016.jpg
loaf-6-02-L1030192-22-december-2016.jpg