Je range van je molen wordt kleiner. Ik behoud liever wat meer speelruimte.cremalover schreef:
Wat is het probleem met fijner malen?
Re: 360 graden andere keuze?
62Snap ik niet. Mijn range is van vastlopen tot bovenste schijf eruit draaien. Range ligt toch vast?Keyser schreef: zo 13 dec 2020, 10:09Je range van je molen wordt kleiner. Ik behoud liever wat meer speelruimte.cremalover schreef:
Wat is het probleem met fijner malen?
Hoe wordt die kleiner met fijner malen?

Als je bedoelt dat je weinig ruimte naar beneden hebt zou ik een andere molen overwegen.
Met mijn Mazzers had ik ruimtezat over.
Re: 360 graden andere keuze?
63Dat kan en dat magcremalover schreef:Snap ik niet. Mijn range is van vastlopen tot bovenste schijf eruit draaien. Die ligt toch vast?Keyser schreef: zo 13 dec 2020, 10:09Je range van je molen wordt kleiner. Ik behoud liever wat meer speelruimte.cremalover schreef:
Wat is het probleem met fijner malen?

Mijn reden van aanschaf was in ieder geval:
Mijn molen is een Niche Zero. Op een gegeven moment maalde ik op stand 3 of 4. Dat irriteerde mij.
Ik merk dat de HQ bakjes zorgen dat er vaker een mooie rustige extractie is ten opzichte van mijn IMS en Strada bakjes. Minder vaak channeling en daardoor meer consistentie.
De bakjes hebben denk ik een lichte vorm van pressurized filterdrager effect? Zo verklaar ik in ieder geval voor mijzelf de werking. Misschien zit ik ernaast hoor.
In ieder geval maken de bakjes het leven met de Heks gemakkelijker. Op meerdere forums wordt deze ervaring gedeeld. Dus er zal wel ergens een waarheid in zitten.
Re: 360 graden andere keuze?
64Single bakkie.Marcje schreef: zo 13 dec 2020, 09:05meg schreef: zo 13 dec 2020, 08:43 Het enige waar ik tegenaan loop is dat de maalgraad anders is dan bij mijn conventionele bakjes, Even een espresso met een enkel kops conventioneel bakje zetten vergt wat improvisatie.
Ik zou het enkelkops bakje niet gebruiken. Door de vorm is het zowieso moeilijk om daarmee een mooie extractie te krijgen.
'Iedereen' heeft me aangeraden om die maar meteen weg te leggen en alleen het dubbele bakje te gebruiken.
Re: 360 graden andere keuze?
65bvds schreef: zo 13 dec 2020, 09:22 Prima aankoop. Ga je vol lol van beleven.
Vergeet de PSM niet. Ben je meteen van die hoge druk af en maak je er meer een klassieke lever van.
Alhoewel ik me goed kan voorstellen dat je pas na de garantie wilt sleutelen.
Veel plezier!
Ja, inderdaad, ik wacht daar nog heel even mee
Re: 360 graden andere keuze?
66
Weer een hendelaar erbij , top

Faema Lambro - Mazzer Major E
Re: 360 graden andere keuze?
68Die schaal is niet relatief d.w.z. 0 is niet 0Mijn molen is een Niche Zero. Op een gegeven moment maalde ik op stand 3 of 4. Dat irriteerde mij.

Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: 360 graden andere keuze?
69De standen op de Niche zijn uitwisselbaar tussen gebruikers wanneer iedereen zijn molen vooraf kalibreert. Dit is anders dan bij bijvoorbeeld horeca molens.bvds schreef:Die schaal is niet relatief d.w.z. 0 is niet 0Mijn molen is een Niche Zero. Op een gegeven moment maalde ik op stand 3 of 4. Dat irriteerde mij.
Stand 0 is als een kwartslag op een horeca molen. De kalibratie stip is de echte 0, schijven op elkaar.
Dus minder relatief dan andere molens

Ik begrijp het argument dat jij en Crema aandragen. Natuurlijk kan ik nog even door tot de kalibratie stip. Net als dat je voorbij de laatste aanduiding grover kan.
Ik had voor de aanschaf een gesprek met iemand die maalde met zijn Strega PSM tussen de standen 8-14. De 8 was voor zijn Malabar.
Ik maalde tussen standen 3 - 7 (vaker daartussen in. Ik weet niet hoe mijn bonen zich verhouden tot de Malabar, maar reken maar uit waar ik zou kunnen eindigen wanneer ik nog fijner zou moeten.
Met mijn bonen tot nu toe maal ik tussen 8 - 11.
Het kan mijn koffie gekte zijn hoor die denkt dat hij winst heeft geboekt, maar het voelt in ieder geval fijn


Re: 360 graden andere keuze?
70Ik begrijp niet dat je een maalstand aan een type boon vast maakt. Maalstand hangt af van branding( licht ,donker), weer,exemplaar dat je gekocht hebt etc.Keyser schreef: ma 14 dec 2020, 08:43De standen op de Niche zijn uitwisselbaar tussen gebruikers wanneer iedereen zijn molen vooraf kalibreert. Dit is anders dan bij bijvoorbeeld horeca molens.bvds schreef:Die schaal is niet relatief d.w.z. 0 is niet 0Mijn molen is een Niche Zero. Op een gegeven moment maalde ik op stand 3 of 4. Dat irriteerde mij.
Stand 0 is als een kwartslag op een horeca molen. De kalibratie stip is de echte 0, schijven op elkaar.
Dus minder relatief dan andere molens
Ik begrijp het argument dat jij en Crema aandragen. Natuurlijk kan ik nog even door tot de kalibratie stip. Net als dat je voorbij de laatste aanduiding grover kan.
Ik had voor de aanschaf een gesprek met iemand die maalde met zijn Strega PSM tussen de standen 8-14. De 8 was voor zijn Malabar.
Ik maalde tussen standen 3 - 7 (vaker daartussen in. Ik weet niet hoe mijn bonen zich verhouden tot de Malabar, maar reken maar uit waar ik zou kunnen eindigen wanneer ik nog fijner zou moeten.
Met mijn bonen tot nu toe maal ik tussen 8 - 11.
Het kan mijn koffie gekte zijn hoor die denkt dat hij winst heeft geboekt, maar het voelt in ieder geval fijn