Pagina 7 van 7

Re: The Decaf Project Coffee Kit by James Hoffmann

Geplaatst: wo 08 jan 2025, 18:10
door Hk87
Wat ik heb geleerd van decaf is dat de smaak veel sneller vervliegt als gewone koffie.
En volgens mij cuppen de roasters zelf ook heel snel na branden, in iedere geval eerder als dat je normaal zou wachten met bonen wat je gebruikt voor espresso.

Ik heb overal espresso meegemaakt rond 1 week na branden omdat ik cuppen gewoon niks vind maar dat waren zeker lekkere kopjes koffie. Behalve de gewone caffeinated, die was heel saai.

Re: The Decaf Project Coffee Kit by James Hoffmann

Geplaatst: wo 08 jan 2025, 21:14
door fob
Grappig dat je de koffie met cafeïne saaier vond dan de decaf, mijn ervaring was tegengesteld. Zal wel te maken hebben met de zetmethode, omdat jij ze als espresso hebt gedronken en ik heb "gecupt", want ik heb ze ook van Sprout.

Ik lees nu terug dat je de Swiss water decaf veel fijner hebt moeten malen dan gewoonlijk. Ik denk dat die gewoon te licht was gebrand. Ik vond hem namelijk ook onderontwikkeld smaken. Ten minste, dat denk ik als leek op gebied van koffie proeven, want het deed me denken aan mijn eigen koffiebrandprobeersels die te licht waren gebrand.

Re: The Decaf Project Coffee Kit by James Hoffmann

Geplaatst: wo 08 jan 2025, 22:47
door Hk87
fob schreef: wo 08 jan 2025, 21:14 Grappig dat je de koffie met cafeïne saaier vond dan de decaf, mijn ervaring was tegengesteld. Zal wel te maken hebben met de zetmethode, omdat jij ze als espresso hebt gedronken en ik heb "gecupt", want ik heb ze ook van Sprout.

Ik lees nu terug dat je de Swiss water decaf veel fijner hebt moeten malen dan gewoonlijk. Ik denk dat die gewoon te licht was gebrand. Ik vond hem namelijk ook onderontwikkeld smaken. Ten minste, dat denk ik als leek op gebied van koffie proeven, want het deed me denken aan mijn eigen koffiebrandprobeersels die te licht waren gebrand.
Die Swiss water moest inderdaad heel veel fijner. En ja, die was echt verrukkelijk, haha wat gek inderdaad.