Vanmiddag eerst de Tibetaan gebakken.
Daarna aan de pizza:
• 125 gram tarwe volkorenmeel, 125 gram tarwebloem
• 5 gram zout
• 10 gram baksoda
• 150 (60%) ml karnemelk
• 5 gram olijfolie.
• Tomatensaus
• Pesto
• Paprika uit glas met olijfolie
• 1 bakje sardientjes
• Fijngesneden ui
• Geraspte extra belegen kaas
• Bakplaat insmeren met olie.
• Meel mengen met zout in losse kom, dan de baksoda erbij.
• De olie en karnemelk in de losse kom erbij mengen. 60% hydratie. Totdat het een hanteerbare bal is.
• De bal op de plaat en met bloem bestrooien.
• Uitdrukken met hand en vingers.
• Topping: tomatensaus en pesto in de olie, paprika, gesneden ui, kaas en sardientjes over de gehele pizza. Olijfolie erover.
• Dit toegevoegd en in de oven: 5 minuten op 400°.
• Er voor is er gerstebrood gebakken, oven stond toen al op 180°. Plaat met brood er uit, nieuwe plaat met pizza erin en oven naar 450°. Haalde het dus net niet.
Maar: na 4 minuten begon de rookmelder te piepen! Stress bij vrouw en hond. Die de bijkeuken uitgewerkt en eerst de pizza veilig gesteld, toen de rookmelder van het plafond gehaald en batterij eruit.
Daarna rustig opscheppen, glaasje wijn erbij en eten maar.
En dus vergeten foto's te maken van het bakproces en resultaat. Maar die was weer een stap beter dan vorige keer.