Pagina 617 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 21 jan 2024, 13:07
door fransg
bobbee schreef: zo 21 jan 2024, 11:49
Desembrood op de cremalover manier, pleur maar bijmekaar brood op gevoel.
Je hebt het in de vingers!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 21 jan 2024, 15:55
door Dirk Jan
Van de week weer twee sodabrood gebakken, dit keer per brood met 75 gram volkorenspeltmeel en de overige 525 gram een mengsel van volkoren mais-, rijst-, boekweit- en havermeel. Hydratie (karnemelk en water) 65%
Niet zo mooi gerezen, misschien iets te weinig water of te weinig spelt ten opzichte van de rest van het meel.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 22 jan 2024, 06:53
door bobbee
Ter info:
Dit stofje in je eten kan ongemerkt voor leverproblemen zorgen
https://www.libelle.nl/gezondheid/stofj ... ~b718f839/
De zoetstof glucose-fructosesiroop.
HET ZIT OVERAL IN: industrieel volkorenbrood
“Zelfs in producten die mensen juist kiezen omdat ze een gezonde levensstijl belangrijk vinden, zoals gefermenteerde zuiveldranken, melkproducten met aroma’s en maaltijdshakes. Maar ook industrieel volkorenbrood en fruitsappen.”
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 22 jan 2024, 07:30
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 22 jan 2024, 07:43
door bobbee
Kort samengevat; sorbitol vermijden? Zit ik dan goed?
De language app babbel laat ik schieten.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 22 jan 2024, 08:41
door fransg
bobbee schreef: ma 22 jan 2024, 07:43
Kort samengevat; sorbitol vermijden? Zit ik dan goed?
Er zijn veel van die 'suikervervangers' met namen die op elkaar lijken.
Indien je er gevoelig voor bent dan best gewoon zelf gemaakt eten eten, en als het zoet moet zijn iets met suiker maar geen door anderen samengestelde potjes en bakken met eten.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 22 jan 2024, 12:41
door Dirk Jan
Geen geraffineerde suikers of zijn vervangers gebruiken. Dat zit inderdaad, zoals Frans al zei, in bijna alle industrieel geproduceerde voedingsmiddelen. Als het dan zoet moet zijn, gebruik dan ongeraffineerde suikers en dat zijn suikers die van nature in onbewerkte voeding zitten zoals in fruit, granen, honing enzovoort.
Uit:
https://gezondheidspraktijk-de-brug.be/ ... elke-niet/
Maar let bij honing op, de gewone potjes worden niet altijd gevuld door de bijen! maar is vaak industrieel geproduceerd.
Aan de site Sportrusten heb ik veel gehad in mijn zoektocht naar gezonder eten.
https://www.sportrusten.nl/waarom-word- ... an-suiker/
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 22 jan 2024, 13:00
door bobbee
Geen kant en klaar maaltijden of in fabriek geproduceerd voedsel in welke vorm ook eten. Eigenijk grote gelijkenis met koffie!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 22 jan 2024, 17:49
door Joste
Het is eigenlijk heel simpel!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 23 jan 2024, 13:06
door bobbee
Semola bloem en verse gemalen tarwe! Vind de Semola niet zo lekker zelf, te elastisch, weing bite, chewy. Las her en der dat het lekker moest zijn, smaken verschillen.