Pagina 10 van 10

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

Geplaatst: ma 15 jan 2018, 13:01
door cremalover
bobbee schreef: ma 15 jan 2018, 11:56
cremalover schreef: Is dat zo?
De laatste keer dat ik er de koffie kocht die bekend staat om zijn choco/caramel smaak (Grande Alta) was die zo zuur dat die niet te drinken was.
Bvds heeft er ook nog van mogen genieten. :(

Maar dat kan incdenteel zijn geweest.Ik kan me nog herinneren dat er hier met de naam Facino gezweept werd.
Ja hahaha, maar hoe zwart šŸ–¤ jij je koffiebonen wilt hebben, drinkt niemand hem.
Afbeelding
Afbeelding


Fascino brand prima en is goedkoop (maar niet meer naar mijn smaak). Prima bonen om mee te beginnen, daarom raad ik ze nog steeds vaak aan. Ik vergelijk ze met supermarkt koffiebonen waar een startende barista anders naartoe loopt om koffie te kopen, dan is fascino 100x beter. De prijs van fascino koffie houdt de drempel laag en daarbij ook nog de lage verzendkosten. Daarna kan een ieder voor zichzelf bepalen hoever die wilt gaan.
Wat is donker?

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

Geplaatst: ma 15 jan 2018, 14:19
door Pti
Op een foto van de buitenkant is het natuurlijk lastig te beoordelen maar dat ziet er niet bepaald uit als een donkere branding.
De algehele textuur van de bonen indiceren een snelle , intense branding wat zou kunnen betekenen dat bonen wat geblakerd zijn van buiten maar nog behoorlijk licht van binnen.

Een zachte Braziliƫ bijvoorbeeld zou dan roasty/donker kunnen gaan smaken, maar een kneppelharde Afrikaanse Sidamo kan dan nog steeds licht en fruitig uit de bocht komen.

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

Geplaatst: ma 15 jan 2018, 15:05
door fransg
Die boontjes hebben goed op hun donder gehad terwijl sommigen niet veel tijd hebben gekregen om door te 'krakken' en zodoende hun jas uit te trekken.

Het aardewerk is blauw en ten dele overbelicht dus vermoedelijk zijn de bonen wat donkerder en heeft de camera de belichting tbv de witbalancering wat langer laten duren of de diafragmentatie wat opgerekt om zodoende meer licht langs de kringspier van het sluitingsmechaniek te laten vloeien, om het even heel technisch te zeggen

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

Geplaatst: ma 15 jan 2018, 15:13
door cremalover
Bonen komen van een brander.Mijn gene is al weer enige tijd verkocht.

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

Geplaatst: ma 15 jan 2018, 17:42
door bvds
cremalover schreef: Bonen komen van een brander.Mijn gene is al weer enige tijd verkocht.
Meen je niet! Welke?

Wel waar voor je geld. "Nu met vliesjes". Beetje als "Appelsientje met vruchtvlees". Dat was toen reden voor een prijsstijging.

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

Geplaatst: ma 15 jan 2018, 19:19
door Erik82
Die bonen zien er vrij beroerd gebrand uit inderdaad. Fascino is trouwens best goed als je van donkere brandingen houdt. Qua prijs/kwaliteit niks mis mee. Vooral de espressoblends heb ik vermeden omdat die wel erg donker zijn gebrand daar waar de SO's wat minder donker zijn.

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

Geplaatst: ma 15 jan 2018, 21:02
door bobbee
cremalover schreef:Bonen komen van een brander.Mijn gene is al weer enige tijd verkocht.
Dat is toch zo, je houdt toch van donkerdere brandingen? Bij welke brander heb je deze bonen gekocht?

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

Geplaatst: ma 15 jan 2018, 22:12
door @3aan
Gisteravond een paar batches met de brander op het gasfornuis gedraaid en met m'n verbeterde koeler een stuk sneller gekoeld.

Peru, mcm grade 1 (HB)

Afbeelding


De groene boontjes op m'n foto verzamel kamer geschoten, de AgfaColor Neon had de overhand.
Afbeelding

Afbeelding


Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

Geplaatst: ma 12 mar 2018, 18:44
door piponld
Even een update van onze gebruikerservaringen met de Compak E8.... Fantastische machine die een heel acceptabel geluid combineert met gebruiksgemak en constante maling.
Nog geen moment spijt van dat we gekozen hebben voor deze maler :D