Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

82
piponld schreef:Voorkeur hier ligt op volle zachte smaak , warm en wat zoetig en wat minder op de zuur/fruit achtige. Beetje vettige chocolade zeg maar.

Heb nu (foutje bedankt) van Fascino 4 kg Emporio binnen en die is me even te stevig /bitter qua smaak.
Die Emporio kan een foutje/misser zijn. Was altijd mijn standaard espresso blend vanwege een klein zuurtje.
De laatste keer een kilo gehad die volledig aangebrand was.
Kan dus een toevalstreffer zijn.

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

83
Het verschil moet bij de branderij toch wel zijn opgevallen. Het profiel moet beduidend ander zijn geweest en de kleurmeting moet zeer afwijkend zijn uitgevallen. Toch heeft iemand besloten die kilo's in te pakken en te factureren bij de klant. Niet goed.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

84
Erik82 schreef: za 13 jan 2018, 18:55 Op smaak wel maar op consistentie zal de E8 veel beter zijn. Wat dat betreft is groter beter en geeft gewoon veel meer gemak.
dat moet Frans weten. die heeft ze immer naast elkaar gebruikt. hij wil vast wel zijn mening geven ;)
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

85
fransg schreef:Het verschil moet bij de branderij toch wel zijn opgevallen. Het profiel moet beduidend ander zijn geweest en de kleurmeting moet zeer afwijkend zijn uitgevallen. Toch heeft iemand besloten die kilo's in te pakken en te factureren bij de klant. Niet goed.
Niet om Fascino te verdedigen, maar het zou beleid kunnen zijn.
Pas ook een kilo Sidamo van ze gehad. Ook zodanig gebrand dat bijna al het fruit/frisheid er uit was.

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

86
HanR schreef:
fransg schreef:Het verschil moet bij de branderij toch wel zijn opgevallen. Het profiel moet beduidend ander zijn geweest en de kleurmeting moet zeer afwijkend zijn uitgevallen. Toch heeft iemand besloten die kilo's in te pakken en te factureren bij de klant. Niet goed.
Niet om Fascino te verdedigen, maar het zou beleid kunnen zijn.
Pas ook een kilo Sidamo van ze gehad. Ook zodanig gebrand dat bijna al het fruit/frisheid er uit was.
Dit is toch precies wat bekend is van fascino de koffiebrander?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

87
bvds schreef: za 13 jan 2018, 19:45
Erik82 schreef: za 13 jan 2018, 18:55 Op smaak wel maar op consistentie zal de E8 veel beter zijn. Wat dat betreft is groter beter en geeft gewoon veel meer gemak.
dat moet Frans weten. die heeft ze immer naast elkaar gebruikt. hij wil vast wel zijn mening geven ;)
Ik ben blij dat ik 'm heb maar kan een ander niet naar eer en geweten op het hart drukken dat het *nodig* is. De E5 doet het fantastisch, lijkt wel luider te zijn maar als je het meet scheelt het maar iets van 10dB, de E6 klinkt volgens de dB meter even hard als de E8 maar lijkt voor mijn oor stiller/droger in geluid.

Als je uitstekende boontjes hebt dan maak je met de E5 ook fantastisch maalsel, is mijn ervaring. De trend dat men meende reusachtig grote malers te *moeten* hebben lijkt me wel voorbij. De E5 is met de krachtige motor ook vrijwel even snel als zijn grote broers E6 / E8.

Dus als iemand de E8 leuker / mooier vindt en hij/zij kan zich die ook net zo gemakkelijk veroorloven, dan zeg ik doen, maar niet omdat het "verre superieur" is of "omdat het anders niks wordt met de smaak."

http://kostverlorenvaart.blogspot.nl/20 ... ltons.html
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

88

bobbee schreef:
HanR schreef:
fransg schreef:Het verschil moet bij de branderij toch wel zijn opgevallen. Het profiel moet beduidend ander zijn geweest en de kleurmeting moet zeer afwijkend zijn uitgevallen. Toch heeft iemand besloten die kilo's in te pakken en te factureren bij de klant. Niet goed.
Niet om Fascino te verdedigen, maar het zou beleid kunnen zijn.
Pas ook een kilo Sidamo van ze gehad. Ook zodanig gebrand dat bijna al het fruit/frisheid er uit was.
Dit is toch precies wat bekend is van fascino de koffie(ver)brander?
Afbeelding



Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

89
bobbee schreef: za 13 jan 2018, 20:23
HanR schreef:
fransg schreef:Het verschil moet bij de branderij toch wel zijn opgevallen. Het profiel moet beduidend ander zijn geweest en de kleurmeting moet zeer afwijkend zijn uitgevallen. Toch heeft iemand besloten die kilo's in te pakken en te factureren bij de klant. Niet goed.
Niet om Fascino te verdedigen, maar het zou beleid kunnen zijn.
Pas ook een kilo Sidamo van ze gehad. Ook zodanig gebrand dat bijna al het fruit/frisheid er uit was.
Dit is toch precies wat bekend is van fascino de koffiebrander?
Is dat zo?
De laatste keer dat ik er de koffie kocht die bekend staat om zijn choco/caramel smaak (Grande Alta) was die zo zuur dat die niet te drinken was.
Bvds heeft er ook nog van mogen genieten. :(

Maar dat kan incdenteel zijn geweest.Ik kan me nog herinneren dat er hier met de naam Facino gezweept werd.

Re: Goed maar vooral zo stil mogelijk

90

cremalover schreef: Is dat zo?
De laatste keer dat ik er de koffie kocht die bekend staat om zijn choco/caramel smaak (Grande Alta) was die zo zuur dat die niet te drinken was.
Bvds heeft er ook nog van mogen genieten. :(

Maar dat kan incdenteel zijn geweest.Ik kan me nog herinneren dat er hier met de naam Facino gezweept werd.
Ja hahaha, maar hoe zwart 🖤 jij je koffiebonen wilt hebben, drinkt niemand hem.
Afbeelding
Afbeelding


Fascino brand prima en is goedkoop (maar niet meer naar mijn smaak). Prima bonen om mee te beginnen, daarom raad ik ze nog steeds vaak aan. Ik vergelijk ze met supermarkt koffiebonen waar een startende barista anders naartoe loopt om koffie te kopen, dan is fascino 100x beter. De prijs van fascino koffie houdt de drempel laag en daarbij ook nog de lage verzendkosten. Daarna kan een ieder voor zichzelf bepalen hoever die wilt gaan.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’