Niet alleen uiterlijk verschil, de PID (heel onhandig achter het lekbakje), maar ook een andere stoomwand en een andere warmwater uitstromer, plus mooie pootjes. Dat laatste was bij het oude model een letterlijk ondergeschoven kindje.
In het gebruik zit het allergrootste verschil, waar de oude Giotto, bij het openzetten van de taphendel duidelijk kokend water produceerde (thermometer in de groepskop schoot door naar 102c) en je zeker een half volle mok af moest tappen voor de temperatuur naar redelijke niveaus gedaald was (rond de 94c), zal het gesuis van kokend water nooit je oren bereiken, 96c is wat er (nu) uit de groepskop komt, prima werkbaar, de filterhouder en de koffie verlaagd het ook nog wel een tikje.
De koffie smaak is (net als op de oude, maar met een stuk minder werk, geen temp-surfen nodig) uitstekend, maar het proces is nu sneller. Hoewel ik de doorslag naar 10 bar, bij het koffie zetten, op de groepskop drukmeter nog net een tikje (1 bar) te hoog vind, of maak ik me hier overbodige zorgen?
In ieder geval kijk ik elke dag weer met tevredenheid naar die geweldenaar op mijn aanrecht.
Ik vraag me alleen af af ze deze machines ook goed geïsoleerd hebben, ik schrok me een hoedje van de naheffing van de energie maatschappij 370 euro maar liefst (dat was dus nog met de oude machine, die vrolijk de keuken verwarmde, hoezo isolatie..)! Ik heb met het plaatsen van de nieuwe machine ook metteen maar het tijschema van automatisch aan/uit een stuk strakker ingesteld, na 10 uur 's ochtends drink ik zelden koffie, dus niet meer tot 11:30 aan laten staan, en hem tot 20.30 aan laten staan was ook verspilling, 19:00 uit is laat zat.
De oude is gisteren opgehaald door een blije nieuwe bezitter, nu weer gaan sparen voor een serieuzere GbW maler ter vervanging van de Sette met een jaar of zo
![Knipoog ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Of de Staatsloterij loopt hier binnen vanavond, dan moet ik mijn plannen toch nog aanpassen
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)