Ethiopisch.
Onregelmatig.Ziet er niet best uit.Ook donkere vlekken op bonen.
Zowel met Behmor als met Gene.
Behmor.
Gene
Iemand een idee waardoor dit komt?
Nog niet vaak zo gezien.
Re: rare bonen
2Is mij niet duidelijk welke boon van welke plantage etcetera, alleen "ethiopisch"
Als het naturals zijn: die hebben altijd wat kleurverschil.
Als het niet selectief handgeplukt is maar met de machine erafgerost dan kan er groot klein rijp en onrijp door mekaar zitten
dat is het ook minder duur en dan selecteer je voor en na de branding zelf de kleinste gekste lichtste eruit om weg te mikken.
resultaat kan als espresso heel lekker wezen!
mag vaak wel wat donkerder gebrand dan de hippe tenten doen.
Als het naturals zijn: die hebben altijd wat kleurverschil.
Als het niet selectief handgeplukt is maar met de machine erafgerost dan kan er groot klein rijp en onrijp door mekaar zitten
dat is het ook minder duur en dan selecteer je voor en na de branding zelf de kleinste gekste lichtste eruit om weg te mikken.
resultaat kan als espresso heel lekker wezen!
mag vaak wel wat donkerder gebrand dan de hippe tenten doen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: rare bonen
3Limmu kossa galeh.Blendfransg schreef: za 29 okt 2022, 12:12 Is mij niet duidelijk welke boon van welke plantage etcetera, alleen "ethiopisch"
Als het naturals zijn: die hebben altijd wat kleurverschil.
Als het niet selectief handgeplukt is maar met de machine erafgerost dan kan er groot klein rijp en onrijp door mekaar zitten
dat is het ook minder duur en dan selecteer je voor en na de branding zelf de kleinste gekste lichtste eruit om weg te mikken.
resultaat kan als espresso heel lekker wezen!
mag vaak wel wat donkerder gebrand dan de hippe tenten doen.
Inderdaad een natural.
Maar doelde meer op die donkere plekjes op sommige bonen.Zal ze over een week of zo eens proeven.
Re: rare bonen
4LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: rare bonen
5Zien er beter uit.fransg schreef: za 29 okt 2022, 12:22 20CB5830-B54F-4DED-BEC1-E6B1AFABB56E.jpeg6F0AA2F4-CDF7-4BB7-A6B7-96FD34DECD64.jpeg
Re: rare bonen
6Als ik online zoek vind ik bonen met de naam die jij noemde voor ongeveer €7/kg en de 'mijne' waren bijna €10 duurder. Wel allebei Ethiopië maar misschien is er aan de dure meer selectie/uitzoekerij besteed.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: rare bonen
7Is jouw ervaring dat de uitdrukking " alle waar naar geld" op gaat in de koffiebonen wereld?fransg schreef: za 29 okt 2022, 12:48Als ik online zoek vind ik bonen met de naam die jij noemde voor ongeveer €7/kg en de 'mijne' waren bijna €10 duurder. Wel allebei Ethiopië maar misschien is er aan de dure meer selectie/uitzoekerij besteed.
In de sterke drank en sigarenwereld gaat die voor mij nl niet op.
Zo vond ik longfillers uit de Dominicaanse Republiek lekkerder dan de duurste Cubanen en een spaanse brandy van 70 e vind ik beduidend lekkerder dan een XO Cognac van het drievoudige bedrag.
Ik koop bonen iig naar prijs.Mijn duurste boon kostte geloof ik 15 euro rauw.
Re: rare bonen
8Zegt toch helemaal niets die donkere plekjes, kan van alles zijn. Slechte bonen, natural, variëteit, verkeerd gebrand, te heet, te snel, te langzaam, hoge eindtemp.
Hoe smaakt het?
Hoe smaakt het?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: rare bonen
9Ik let er niet zo erg op, neig wel naar de wat duurdere in het aanbod omdat ik het alsnog weinig geld vind.cremalover schreef: za 29 okt 2022, 13:31 Is jouw ervaring dat de uitdrukking " alle waar naar geld" op gaat in de koffiebonen wereld?
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: rare bonen
10Kan ik over een week zeggen. Kan ik ook eens kijken of ik verschil tussen de branders proef.bobbee schreef: za 29 okt 2022, 13:47 Zegt toch helemaal niets die donkere plekjes, kan van alles zijn. Slechte bonen, natural, variëteit, verkeerd gebrand, te heet, te snel, te langzaam, hoge eindtemp.
Hoe smaakt het?