Ik heb een recept waarbij ik de diepgevroren stukken vis in de pyrex ovenschaal doe, peper en zout erop en dan in een voorverwarmde oven van 225 graden.
Dat deed ik altijd in de hetelucht oven op een stalen rooster.
Nu heb ik een broodoven van Bakkerijwereld met een steen op de bodem.
Vraag: Kan de pyrex schaal op die steen nadat de oven is voorverwarmd of is het raadzaam de pyrex op de koude steen te doen en dan de oven met pyrex schaal naar 225 graden laten gaan.
Het idee is om te voorkomen dat de pyrex schaal in contact komt met de heel hete verwarmingsspiraal omdat dat het knappen van de schaal zou kunne betekenen. De pyrex schaal is van voor 1998, dus van het meer temperatuur shokbestendige glas gemaakt.
Pyrex ovenschotel en vis
1Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.