Leinad schreef:omeCoffee schreef:
Ben wel benieuwd of iemand dat siliconen slangetje al eens heeft verwijderd en wat dat doet. Ik heb mijn Pro 800 op 122 graden staan maar voor melk opschuimen moet je dan wel geduld hebben… misschien moet ik het maar eens proberen.
Ik stoom zelf bijna nooit, maar ik heb de indruk dat de stoomkracht bij mijn pro800 wel ruim voldoende is. Ik heb ooit wel een paar cappucino's gemaakt voor bezoek. Maakt de temperatuur veel uit? Ik heb 'm op 124 graden staan.
Ja de temperatuur maakt veel uit voor de stoomdruk. Hoe hoger de temperatuur, des te meer stoomdruk je hebt. Ik merk tussen 1,2 of 1,5 /2 bar al een enorm verschil.
Vroeger had ik een ecm mechanika. Nu met mijn Lelit heb ik veel meer stoomkracht dankzij de hogere druk, wat ik persoonlijk prefereer
