Re: Je kunt dit alleen maar beamen…

4
bobbee schreef:Zo is het en niet anders!

Voor mijn ego ook best leuk want ik deed mijn Bianca weg met deze reden.

viewtopic.php?p=127950#p127950

En jullie weten, ik wil altijd gelijk hebben en dat krijg ik nu gewoon alweer. Grapje! Is gewoon leuk.
Wat een leuk topic! Daar hoort de video eigenlijk ook wel thuis!

Ben wel benieuwd of iemand dat siliconen slangetje al eens heeft verwijderd en wat dat doet. Ik heb mijn Pro 800 op 122 graden staan maar voor melk opschuimen moet je dan wel geduld hebben… misschien moet ik het maar eens proberen.
Londinium R x Mazzer Philos x I200D burrs x 233M burrs x Varia AKU mini x The Force Tamper

Re: Je kunt dit alleen maar beamen…

7

omeCoffee schreef: Ben wel benieuwd of iemand dat siliconen slangetje al eens heeft verwijderd en wat dat doet. Ik heb mijn Pro 800 op 122 graden staan maar voor melk opschuimen moet je dan wel geduld hebben… misschien moet ik het maar eens proberen.
Ik stoom zelf bijna nooit, maar ik heb de indruk dat de stoomkracht bij mijn pro800 wel ruim voldoende is. Ik heb ooit wel een paar cappucino's gemaakt voor bezoek. Maakt de temperatuur veel uit? Ik heb 'm op 124 graden staan.
Profitec Pro 800 | La Pavoni Europiccola v2.4 en v2.5
ibrik|Bialetti moka express|Cleverdripper|Aeropress|french press|melitta|V60

Re: Je kunt dit alleen maar beamen…

8
omeCoffee schreef:
bobbee schreef:Ik heb die slang weleens verwijdert bij een Rocket cellini die ik ooit had. Je krijgt daadwerkelijk meer stoomkracht.
Kan je die er zo uittrekken? Of moet de hele stoompijp er even af?
Bij de cellini wel. Hij lijkt vast te zitten maar kwam wel los. Ik weet niet hoe die bij de pro 800 zit. Misschien even de stoompijp losdraaien?
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Je kunt dit alleen maar beamen…

9
Leinad schreef:
omeCoffee schreef: Ben wel benieuwd of iemand dat siliconen slangetje al eens heeft verwijderd en wat dat doet. Ik heb mijn Pro 800 op 122 graden staan maar voor melk opschuimen moet je dan wel geduld hebben… misschien moet ik het maar eens proberen.
Ik stoom zelf bijna nooit, maar ik heb de indruk dat de stoomkracht bij mijn pro800 wel ruim voldoende is. Ik heb ooit wel een paar cappucino's gemaakt voor bezoek. Maakt de temperatuur veel uit? Ik heb 'm op 124 graden staan.
Ja de temperatuur maakt veel uit voor de stoomdruk. Hoe hoger de temperatuur, des te meer stoomdruk je hebt. Ik merk tussen 1,2 of 1,5 /2 bar al een enorm verschil.

Vroeger had ik een ecm mechanika. Nu met mijn Lelit heb ik veel meer stoomkracht dankzij de hogere druk, wat ik persoonlijk prefereer 🫶
Lelit Bianca V1 - Niche zero - ROK Espresso maker

Je kunt dit alleen maar beamen…

10
Complicerende factor bij de pro 800 is dat het water in de boiler zowel om te stomen als om koffie te maken is. Als je de temperatuur hoger zet zodat de druk in de ketel stijgt, kan je te maken krijgen met te hete koffie. Dus een beetje extra stoom door een slangetje te verwijderen, is dan zeer welkom
Laatst gewijzigd door omeCoffee op ma 28 okt 2024, 20:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Londinium R x Mazzer Philos x I200D burrs x 233M burrs x Varia AKU mini x The Force Tamper