Hulp nodig: Espresso blijft zuur ondanks aanpassingen
Geplaatst: di 11 mar 2025, 21:49
Hallo koffieliefhebbers,
Ik heb een probleem met mijn espresso en hoop dat iemand mij kan helpen. Ik gebruik medium gebrande bonen (Santas Melange 14 zoet en fruitig) en een Eureka Oro molen op stand 2. Mijn huidige instellingen zijn:
18g koffie in single.
50ml espresso uit
Extractietijd: 28 seconden
Temperatuur: 94°C
Ondanks deze instellingen smaakt mijn espresso nog steeds zuur, en dat proef ik ook in mijn cappuccino. Ik heb al geprobeerd de temperatuur iets te verhogen en verschillende doorlooptijden getest, maar zonder veel succes. Ik probeer een vol romige chocolade tinten cappuccino te krijgen zonder teveel overheersing van de zuren.
Heeft iemand tips om mijn espresso minder zuur en romiger te maken? Moet ik mijn maalgraad aanpassen of minder output nemen (bijv. 36-40ml in plaats van 50ml)? Alle suggesties zijn welkom!
Alvast bedankt.

Ik heb een probleem met mijn espresso en hoop dat iemand mij kan helpen. Ik gebruik medium gebrande bonen (Santas Melange 14 zoet en fruitig) en een Eureka Oro molen op stand 2. Mijn huidige instellingen zijn:
18g koffie in single.
50ml espresso uit
Extractietijd: 28 seconden
Temperatuur: 94°C
Ondanks deze instellingen smaakt mijn espresso nog steeds zuur, en dat proef ik ook in mijn cappuccino. Ik heb al geprobeerd de temperatuur iets te verhogen en verschillende doorlooptijden getest, maar zonder veel succes. Ik probeer een vol romige chocolade tinten cappuccino te krijgen zonder teveel overheersing van de zuren.
Heeft iemand tips om mijn espresso minder zuur en romiger te maken? Moet ik mijn maalgraad aanpassen of minder output nemen (bijv. 36-40ml in plaats van 50ml)? Alle suggesties zijn welkom!
Alvast bedankt.
