Macap MC4

1
Beste Koffiegeeks,

Nadat de koffie een beetje begon te klonteren heb ik de machine 2 x schoongemaakt met Grindz, maar het klonteren komt redelijk snel weer terug.

Weet iemand nog een andere en beter manier om de maler schoon te maken ?

Groet - Joost

Re: Macap MC4

2
Gewoon uit elkaar halen :) misschien wel de beste manier om een molen goed schoon te maken. Maar ik ben bang dat het niet gaat helpen tegen het klonteren. Is inherent aan deze molen.
Is de 6th wave aan het voorbereiden

Re: Macap MC4

3
Ja, de MC4 is doserless hè? Wel goede kwaliteit, maar die heeft inderdaad klonter-issues. Het lijkt er op dat de WDT de enige oplossing is (ikzelf zou ook eens proberen om een draadkruis in de uitloop te monteren, wie weet helpt zoiets ook wel).
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Macap MC4

4
Ach ja, weer dat jargon! :evil: ;)

Hier een uitleg over de Weiss Distribution Technique: KLIK!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Macap MC4

6
Ik denk dat het ook wel wat eenvoudiger kan, eerlijk gezegd. Als je die yoghurtbeker weglaat zal je meer troep maken, als je maar die klonten breekt.

Ik denk niet dat veel mensen een Super Caimano willen/kunnen kopen! ;)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Macap MC4

8
Maar nog even over het klonteren: De Mahlkonig K30 is ook erg goed in klonteren. Toch zie je 'm vaak gebruikt op wedstrijden. En daar zie je niemand met een yoghurtbeker en een sate-prikker. Hoe kan dat?
Micra&Ultra

Re: Macap MC4

9
NielsB schreef:Maar nog even over het klonteren: De Mahlkonig K30 is ook erg goed in klonteren. Toch zie je 'm vaak gebruikt op wedstrijden. En daar zie je niemand met een yoghurtbeker en een sate-prikker. Hoe kan dat?
Dat kan omdat
1: niet alle wedstrijdbarista's een molen speciaal uitzoeken op de perfecte koffiemaling, maar de molen uit de zaak pakken. Een mahlkonig geeft natuurlijk heel makkelijk een goed gelijkmatig resultaat en is daarom erg geliefd in de Horeca. Misschien haal je uit een grote anfim of mazzer een beter resultaat qua smaak, qua bedieningsgemak is de mahlkonig toch wel heel erg goed
2: Het klonteren van de koffie misschien wel niet zo'n groot probleem is als wat de barista forums schrijven, proeft de gemiddelde barista echt het verschil?
Het leven van een barista gaat niet over rosetta's....

Als kind was ik al dol op koffiekoppen!