Overal is te lezen dat de koffiemolen een van de belangrijkste schakels is in het maken van een goede espresso. Wat ik een beetje mis of niet echt ergens kan vinden is, hoe je je molen dan ook echt goed schoonhoudt.
In principe lijkt me dat regelmatig schoonborstellen van de schijven het beste is. Maar kan je de bovenste schijf er gewoon af draaien? Hoe weet je als je hem terugdraait dat hij weer op de goede positie/maalstand staat?
Is het nog nodig om wat vet op het schroefdraad te smeren?
Wie heeft hier een duidelijke handleiding voor? misschien met wat foto's?
Re: Schoonmaken maler
2Er zijn ook speciale korrels te koop die je kan malen voor een reinigend effect.
Grindz heten ze volgens mij?
Schijnt dat je in plaats hiervan ook Lassie toverrijst kan gebruiken!
Grindz heten ze volgens mij?
Schijnt dat je in plaats hiervan ook Lassie toverrijst kan gebruiken!
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Re: Schoonmaken maler
3Ja die heb ik ook gezien, maar ik geloof niet dat die korrels alles weghalen...
La Scala Butterfly A1, Macap M4D
Re: Schoonmaken maler
4Alhier voor een Mazzer Mini, maar het principe is gelijk: Klikkerdeklik!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder