SCAE Nederland, tijd voor verandering!

1
Kortgeleden is Annemarie Tiemes door de leden gekozen tot Nationaal Coördinator (NC) SCAE Dutch Chapter. Zij zal deze rol de komende twee jaar vervullen en wordt daarin ondersteund door Steven Tacq en Dick van den Heuvel.

Na overleg met SCAE Board is besloten een juridische entiteit voor SCAE Nederland op te richten om zodoende in staat te zijn fondsen te werven voor de diverse SCAE activiteiten, zoals de verschillende Nationale Kampioenschappen, en financiën te (kunnen) laten controleren door SCAE.

Ook SCAE zal haar steentje bijdragen aan de financiën, conform bestaande regels voor alle dertig nationale afdelingen. Voor de aansturing van SCAE Nederland zal Annemarie een bestuur vormen bestaande uit vertegenwoordigers van de SCAE (leden dus) die zich betrokken voelen bij het verder expanderen en promoten van de Specialty Coffee in Nederland. SCAE Nederland zal tevens de eindverantwoording voeren over alle SCAE kampioenschappen in Nederland, waarvan de kampioen ons land mag vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen.

In Nederland is vanuit het verleden een wat “aparte” situatie ontstaan, omdat de Stichting Dutch Coffee Promotion (DCP), tot voor kort, de eindverantwoording droeg voor de Nationale Kampioenschappen. Dit was alleen mogelijk, omdat de NC in het Bestuur van DCP zat en SCAE haar structuurwijzigingen nog niet in alle landen had doorgevoerd. Dat is vanaf heden anders. Ook Nederland zal zich moeten structureren conform de internationale SCAE regels. De SCAE Board, vertegenwoordigd door Michael Wheeler en Pauline Sherwood, en SCAE Nederland, vertegenwoordigd door Annemarie Tiemes , Steven Tacq en Dick van den Heuvel, hebben op 30 maart j.l. een overleg gehad met het Bestuur van DCP en e.e.a. uitgelegd en voorgelegd. Voordat DCP kan reageren op deze structuurwijziging, heeft zij twee weken de tijd gevraagd om een formeel standpunt in te kunnen nemen, inzake samenwerking met SCAE Nederland, en haar sponsoren in te kunnen lichten omtrent het genomen besluit. Er zijn diverse vormen van samenwerking/samenvoeging besproken en deze worden nu gewogen en beoordeeld.

Uiteraard kunnen we de nieuwe koers niet alleen varen en kunnen we alle steun van de leden (en niet leden) gebruiken. Mocht je je aangesproken voelen door onze ideeën en plannen, steun ons dan niet alleen met je lidmaatschap, maar meld je aan als vrijwilliger en zorg dat je collega’s en andere koffiegekken lid worden van SCAE. Alles in het belang van de promotie van Specialty Coffee in Nederland, in alle geledingen van de bevolking. Zoals je in de plannen kunt lezen blijven de activiteiten niet beperkt tot Kampioenschappen, maar willen we Specialty Coffee op vele verschillende manieren promoten en ook daadwerkelijk toegevoegde waarde leveren voor SCAE leden.

Ook op “Beleef Koffie, Beleef Thee” zal SCAE Nederland aanwezig zijn. De vorm is nog niet vastgesteld (we zijn in overleg met de organisatie van de beurs), maar we zijn zeker aanwezig om leden te werven, onze plannen toe te lichten en met iedereen kennis te maken.
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu

Re: SCAE Nederland, tijd voor verandering!

3
DCP heeft inmiddels een eerste reactie op de website geplaatst:
DCP betreurt de publieke reactie van SCAE Nederland over lopende gesprekken
Op 30 maart jl. is er een constructief overleg gevoerd tussen vertegenwoordigers van de SCAE board, Annemarie Tiemes als Nationaal Coördinator SCAE en haar team bestaande uit Steven Tacq en Dick van den Heuvel en het bestuur van de Stichting Dutch Coffee Promotion (DCP). De uitkomst van het gesprek was de intentie om tot een nauwe samenwerking of zelfs een samenvoeging tussen DCP en SCAE Nederland te komen. DCP heeft hierbij duidelijk aangegeven om binnen twee weken met een concreet voorstel te komen. De partijen zouden hierna overleg hebben om de plannen verder te concretiseren. De aanwezigen hebben hierbij de hele heldere afspraak gemaakt nog niets naar buiten te brengen alvorens beide partijen concrete afspraken hebben gemaakt over de samenwerking. DCP betreurt het feit dat deze afspraak nu eenzijdig geschonden wordt. DCP zal daarom nu eerst in contact moeten treden met haar sponsoren en SCAE Nederland alvorens de organisatie met een formele reactie komt. Afspraak is afspraak.
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu